Maestrul în artă culinară Elena Daniela Graura ne reamintește o mâncare a copilăriei.
Timp de preparare: 50 min.
Dificultate: mică
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 4 cartofi
- 3 ouă
- 100 g brânză dulce sau sărată, la alegere
- ulei
- usturoi
- sare
- piper negru măcinat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Cartofii curățați și tăiați baghetuțe se vor pune într-o tigaie mare la prăjit în ulei, așa cum procedăm când preparăm cartofii prăjiți.
- Când cartofii sunt prăjiți, vom pune puțină sare și usturoiul pisat. În această etapă, focul trebuie să fie lent.
- Separat, ideal este să avem bătute ouăle și amestecate cu brânza mărunțită sau rasă și piperul. Acest amestec se va răsturna peste cartofi. Compoziția se va menține pe foc timp de 1-2 minute.
- Este important să nu depășim acest timp, căldura tigării va fi suficientă; preparatul final trebuie să fie moale, lipicios.
- Iarna, este ideală combinația cu murături, iar vara cu mujdei și salată verde.
[/directions]