De 1 Mai, sibienii se bucură de vreme bună, muzică populară și produse tradiționale!

De 1 Mai, sibienii se bucură de vreme bună, muzică populară și produse tradiționale!

Primăria orașului Avrig vă invită astăzi la festivalul „Țara Oltului în Produse și Tradiții”.

Aici veți găsi produse tradiționale precum mezeluri de casă, brânzeturi, bere artizanală, conserve din legume și fructe și produse de panificație. Evenimentul are loc în aer liber, în satul Bradu, și își propune să promoveze produsele și tradițiile locale, să contribuie la întărirea legăturilor dintre localități și la crearea de noi contacte și colaborări între producătorii locali și crescătorii de animale.

„Tradiţiile reînvie la poalele Făgărașilor, pentru a fi transmise, cu multă grijă, generaţiilor viitoare. Festivalul de la Bradu este un bun prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi din Țara Oltului”, a spus Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Avrig.

Târgul a fost deschis la ora 10.00, iar programul artistic este oferit de: Ansamblul „Doruleț” Racovița, Ansamblul „Călușerii” Rășinari, Ansamblul „Comorile Arpașului”, Ansamblul „Datina” Tălmaciu, Ansamblul Cârțișoara, Ansamblul “Purtata Avrigului”, Ansamblul „Doruri Sibiene” și interpretul George Farcaș.

Ca în fiecare an, mulți sibieni aleg să petreacă 1 Mai la un grătar pe Curmătura Ștezii sau la Târgul de țară din Muzeul ASTRA, unde meniul de astăzi include preparate din pește ca în Delta Dunării. Serbări câmpenești se desfășoară și la Maialul de la Mediaș, pe barajul Ighiș, dar și la intrarea în comuna Șeica Mare, în zona restaurantului D&G, la Festivalul Hârtibăcenilor.

Răspunde