Maraton gastronomic

Gurmandul VIP Ochii Sibiului Pe harta turistului Viața cetății

Muzeul ASTRA provoacă turiștii să participe la un veritabil maraton gastronomic multietnic, în acest sfârșit de săptămână, la cea de-a VII-a ediție a evenimentului ASTRA Multicultural.

Evenimentele culinare se desfășoară între orele 10.00 și 16.00.


Sâmbătă, 16.07.2022

  • Târgul de țară

Comunitatea slovacilor din Nădlac, Arad

Preparate tradiționale: cârnați tradiționali de porc, găluște slovăcești

Uniunea Croaţilor din România, Carașova, Caraș Severin

Preparate tradiționale: ciorbă de legume, papricaș de miel

Uniunea Sârbilor din România, Diniaș, Timiș

Preparate tradiționale: ciorbă de miel, mâncare de mazăre cu carne de pui, saviacițe cu dulceață de prune

Comunitatea din Almaș, Arad

Preparate tradiționale: varză acră cu carne, tocană de cartofi cu carne de porc

Grupul Gospodarii din Mălini, Suceava

Preparate tradiționale: miel înjintuit, balmoș, piroște

Comunitatea românilor din Cezieni, Olt

Preparate tradiționale: ciorbă de roșii, mâncare de pui cu ardei și roșii coapte

  • Gospodăria-atelier de olari, Corund, Harghita

Preparate tradiționale maghiare: gulyas tradițional, supă ungurească de ciuperci

  • Zona morilor de vânt

Comunitatea ucrainienilor din Letea

Grupul Bila Roja

Preparate tradiționale: ciorbă ucraineană de sfeclă, tochitură de vițel

  • Gospodăria de pescar din Mahmudia, Tulcea

Comunitatea Ucrainienilor din Caraorman

Grupul Veselka

Preparate tradiționale: ciorbă de sezon cu legume și carne de vită, crap pe varză călită, pirjachi

  • Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică, Sibiu

Preparate tradiționale săsești: Brodenlaven, prăjitură cu cireșe

  • Complex arhitectonic maramureșean Berbești-Ferești

Preparate de pe Valea Cosăului, Maramureș

Grupul Rădăcini străbune

Gulyas de porc

  • Zona de reconstituire a locuirii la corturi

Preparate tradiționale ale etniei rrome – Brateiu, Sibiu: ciorbă de perișoare


Duminică, 17.07.2022

  • Târgul de țară

Preparate din ținutul Năsăudului: gulaș de oaie, coleșă cu brânză în pături

Comunitatea slovacilor din Nădlac, jud. Arad

Preparate tradiționale: cârnați tradiționali de porc, găluște slovăcești

Uniunea Croaţilor din România, Carașova, Caraș Severin

Preparate tradiționale: ciorbă de legume, papricaș de miel

Uniunea Sârbilor din România, Diniaș, Timiș

Preparate tradiționale: ciorbă de fasole verde, papricaș sârbesc, saviacițe cu dulceață de prune

Grupul Gospodarii din Mălini, Suceava

Preparate tradiționale: miel înjintuit, balmoș, piroște

Comunitatea ucrainienilor din Letea

Grupul Bila Roja

Preparate tradiționale: supă albă de pui, malasolca, gogoși ucrainene

Comunitatea Ucrainienilor din Caraorman

Grupul Veselka

Preparate tradiționale: ciorbă de pește, mâncare de varză cu carne de porc, plăcintă de dovleac

Comunitatea românilor din Cezieni, Olt

Preparate tradiționale: ciorbă de raci; lutică

  • Gospodăria-atelier de olari, Corund, Harghita

Preparate tradiționale maghiare: gulyas tradițional

  • Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică, Sibiu

Preparate tradiționale săsești: Brodenlaven; prăjitură cu cireșe

  • Complex arhitectonic maramureșean Berbești-Ferești

Preparate de pe Valea Cosăului, Maramureș

Preparat tradițional: Tocăniță scăzută de porc

  • Zona de reconstituire a locuirii la corturi

Preparate tradiționale ale etniei rrome – Brateiu, Sibiu: Ardei umpluți

Răspunde