Maraton gastronomic

Maraton gastronomic

Muzeul ASTRA provoacă turiștii să participe la un veritabil maraton gastronomic multietnic, în acest sfârșit de săptămână, la cea de-a VII-a ediție a evenimentului ASTRA Multicultural.

Evenimentele culinare se desfășoară între orele 10.00 și 16.00.


Sâmbătă, 16.07.2022

  • Târgul de țară

Comunitatea slovacilor din Nădlac, Arad

Preparate tradiționale: cârnați tradiționali de porc, găluște slovăcești

Uniunea Croaţilor din România, Carașova, Caraș Severin

Preparate tradiționale: ciorbă de legume, papricaș de miel

Uniunea Sârbilor din România, Diniaș, Timiș

Preparate tradiționale: ciorbă de miel, mâncare de mazăre cu carne de pui, saviacițe cu dulceață de prune

Comunitatea din Almaș, Arad

Preparate tradiționale: varză acră cu carne, tocană de cartofi cu carne de porc

Grupul Gospodarii din Mălini, Suceava

Preparate tradiționale: miel înjintuit, balmoș, piroște

Comunitatea românilor din Cezieni, Olt

Preparate tradiționale: ciorbă de roșii, mâncare de pui cu ardei și roșii coapte

  • Gospodăria-atelier de olari, Corund, Harghita

Preparate tradiționale maghiare: gulyas tradițional, supă ungurească de ciuperci

  • Zona morilor de vânt

Comunitatea ucrainienilor din Letea

Grupul Bila Roja

Preparate tradiționale: ciorbă ucraineană de sfeclă, tochitură de vițel

  • Gospodăria de pescar din Mahmudia, Tulcea

Comunitatea Ucrainienilor din Caraorman

Grupul Veselka

Preparate tradiționale: ciorbă de sezon cu legume și carne de vită, crap pe varză călită, pirjachi

  • Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică, Sibiu

Preparate tradiționale săsești: Brodenlaven, prăjitură cu cireșe

  • Complex arhitectonic maramureșean Berbești-Ferești

Preparate de pe Valea Cosăului, Maramureș

Grupul Rădăcini străbune

Gulyas de porc

  • Zona de reconstituire a locuirii la corturi

Preparate tradiționale ale etniei rrome – Brateiu, Sibiu: ciorbă de perișoare


Duminică, 17.07.2022

  • Târgul de țară

Preparate din ținutul Năsăudului: gulaș de oaie, coleșă cu brânză în pături

Comunitatea slovacilor din Nădlac, jud. Arad

Preparate tradiționale: cârnați tradiționali de porc, găluște slovăcești

Uniunea Croaţilor din România, Carașova, Caraș Severin

Preparate tradiționale: ciorbă de legume, papricaș de miel

Uniunea Sârbilor din România, Diniaș, Timiș

Preparate tradiționale: ciorbă de fasole verde, papricaș sârbesc, saviacițe cu dulceață de prune

Grupul Gospodarii din Mălini, Suceava

Preparate tradiționale: miel înjintuit, balmoș, piroște

Comunitatea ucrainienilor din Letea

Grupul Bila Roja

Preparate tradiționale: supă albă de pui, malasolca, gogoși ucrainene

Comunitatea Ucrainienilor din Caraorman

Grupul Veselka

Preparate tradiționale: ciorbă de pește, mâncare de varză cu carne de porc, plăcintă de dovleac

Comunitatea românilor din Cezieni, Olt

Preparate tradiționale: ciorbă de raci; lutică

  • Gospodăria-atelier de olari, Corund, Harghita

Preparate tradiționale maghiare: gulyas tradițional

  • Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică, Sibiu

Preparate tradiționale săsești: Brodenlaven; prăjitură cu cireșe

  • Complex arhitectonic maramureșean Berbești-Ferești

Preparate de pe Valea Cosăului, Maramureș

Preparat tradițional: Tocăniță scăzută de porc

  • Zona de reconstituire a locuirii la corturi

Preparate tradiționale ale etniei rrome – Brateiu, Sibiu: Ardei umpluți

Răspunde