Paza bună trece primejdia rea! Primăria Sibiu continuă modernizarea sistemului de alarmare publică

Paza bună trece primejdia rea! Primăria Sibiu continuă modernizarea sistemului de alarmare publică

15 sirene electrice din cele 35 amplasate în municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș au fost înlocuite cu unele electronice, mai performante, din anul 2016 și până în prezent.

În această săptămână, s-a finalizat instalarea altor patru sirene electrice, acestea fiind înlocuite cu unele electronice, performante, printr-un contract în valoare de aproximativ 265.000 lei, încheiat cu firma Axatrel Service SRL. Acestea sunt amplasate pe străzile  E.A. Bielz, Rusciorului, Oștirii și Podului. Lucrările au presupus demontarea sistemelor vechi și instalarea sirenelor noi de către personalul specializat al firmei menționate, împreună cu personalul Serviciului pentru Situații de Urgență și firma John System ce asigură mentenanța întregului sistem.

Noile sirene pot transmite date culese de la diverși senzori (seismici, chimici, meteo, avertizări inundații), pot opri gazele în caz de calamitate sau să efectueze decuplarea de la rețeaua electrică, în caz de urgență civilă și permit conectarea de panouri electronice de afișaj prin care se pot transmite populației mesaje. De asemenea, ele sunt legate la centrala de alarmare prin patru medii de comunicație simultan: telefonie mobilă GSM, reţele de calculatoare Ethernet (protocol TCP/IP), linie telefonică dedicată, canal radio dedicat (VHF/UHV). Spre exemplu, în caz de urgență civilă, aceste sirene pot fi acționate direct de pe telefonul persoanei responsabile desemnate.

Pentru a verifica funcționarea celor 35 de sirene, Primăria Sibiu împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență organizează periodic exerciții de alarmare publică.

Răspunde