Târgul Mărțișorului și al Florilor la Cârțișoara

Târgul Mărțișorului și al Florilor la Cârțișoara

Artizani, meșteșugari autentici și producători locali din Țara Oltului își dau întâlnire la Cârțișoara, pentru cea de a doua ediție a Târgului Mărțișorului și al Florilor.

Evenimentul organizat de Asociația Cârțișoara va avea loc în zilele de 26 și 27 februarie, între orele 10.00 și 15.00, în piațeta din fața Centrului cultural „Preot Radu Farcașiu” (fosta biserică romano-catolică din Streza Cârțișoara).

„Un prilej de bucurie și reîntâlnire”

„Suntem nespus de bucuroși să putem organiza din nou la Cârțișoara acest frumos Târg al primăverii, al mărtișoarelor și florilor. Este în primul rând un eveniment cultural și unul de socializare între oamenii din Cârțișoara și a comunităților vecine din Țara Făgărașului. Un prilej de bucurie și reîntâlnire între oameni, prieteni, rude, colegi, cunoscuți. Un prilej de a promova lucrurile frumoase în societate, de a dărui cadouri, de a ne apropia mai mult față de cei dragi. Suntem bucuroși să susținem micii artizani, meșteșugari și producători locali, îi încurajăm pe oameni să creadă în talentul și abilitățile lor, să nu le fie deloc rușine de frumoasa lor muncă. Invităm toate comunitățile locale să participe cât mai activ la acest eveniment și avem încrederea că nimeni nu va fi dezamăgit. Dorim tuturor oamenilor o primăvară cât mai frumoasă, plină de dragoste, lumină, bucurii, pace și înțelegere!”, au declarat organizatorii, încurajați de succesul ediției de anul trecut, pentru „Strada Cetății”.

De toate, dar nu orice!

Mărțișoarele și produsele de artizanat expuse pentru vânzare vor fi realizate de către oamenii din comunitățile Țării Făgărașului, iar comercianții nu sunt acceptați la târg, au dat asigurări cei de la Asociația Cârțișoara. Pe lângă mărțișoare, cumpărătorii vor putea alege și din țesături lucrate manual din lână ori bumbac (ciorapi de casă, botoșei, vestuțe, căciuli pentru copii etc.), broșe, decorațiuni din flori artificiale și de săpun, produse de uz casnic din lemn pictate ori pirogravate, ghivece de flori realizate din plastic reciclat la Victoria, tablouri ale pictorilor din zonă, săpunuri de casă realizate din plantele și florile Țării Făgărașului.

Comunitatea din Cârțișoara va fi prezentă și prin mai mulți meșteri artizani corfari, care vor prezenta o varietate de coșuri, țecheri și chelteuri de nuiele, decorațiuni lucrate manual din lemn și nuiele, obiecte din lemn de uz casnic și gospodăresc.

Târgul va fi onorat și de participarea a doi producători de flori naturale din Țara Oltului – Sere Beltechi de la Viștea de Sus și Iren Gergely de la Săcădate. Tot de la Săcădate va veni familia Stănilă, care produce legume și zarzavaturi proaspete la solar, conserve tradiționale, gemuri și compoturi.

Producătorii și artizanii se pot înscrie la telefon 0722594615. Participarea expozanților și cea a vizitatorilor este gratuită.

Punctul gastronomic local „Casa Bunicii” va promova în rândul vizitatorilor o serie de preparate culinare specifice Țării Făgărașului.

Răspunde