Băiețelul care simte dor de sănătate, la doar 2 ani și jumătate!

Băiețelul care simte dor de sănătate, la doar 2 ani și jumătate!

Mattia Doralin este un campion ce luptă probabil în cea mai grea bătălie din viața lui!

Doralin și Daniela Țunaș, fotografi de profesie, s-au căsătorit în 23 mai 2015 și și-au dorit mult să aibă copii. Mattia a fost răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunea lor. Din păcate, nu după mult timp, această familie din Sibiu a primit o veste cruntă. La doar 2 ani și 5 luni, micuțul Matti a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer și are mare nevoie de ajutor ca să iasă învingător din această luptă.

„Viața noastră înainte de acest diagnostic decurgea normal, Matti fiind un copil plin de energie, vesel și care iubește foarte mult să cânte la chitară și să se joace. Niciodată nu ne-am gândit că ar putea să fie ceva în neregulă cu sănătatea lui, de aceea acest diagnostic a venit ca un șoc peste noi. Numele dușmanului nostru este Rabdomiosarcom alveolar grad FNCLCC III cu metastaze la distanță, în zona inghinală.”

În luna februarie, Doralin și Daniela au aflat că fiul lor suferă de o formă foarte complicată și agresivă de cancer. El poate fi tratat cu succes doar în clinici din străinătate, specializate pe partea chirurgicală și radioterapeutică a tratamentului.

În data de 25 februarie, Serviciul de anatomie Patologică – Histopatologie Sibiu îi punea lui Matti diagnosticul de Rabdomiosarcom. A fost ulterior internat la Institutul Oncologic „I. Chiricuță” din Cluj-Napoca, unde s-a confirmat diagnosticul și s-a recomandat administrarea primei doze de citostatice din cele șase serii necesare înainte de operație, conform protocolului EpSSG 2005. Curele de citostatice durează aproximativ 15 zile în care Daniela este internată împreună cu el, urmate de cinci zile de pauză până la următoarea internare. Prima cură de citostatice a avut loc în data de 9 martie. În 5 aprilie, copilul a fost internat pentru a doua cură de chimioterapie din protocol. În 26 aprilie, din nou la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj – Clinica Chirurgie infantilă, i se montează cateter venos central de tip port-a-cath, pentru administrarea mai facilă a citostaticelor, din cauză că venele de la mână au fost arse. În 27 aprilie, începe cea de-a treia cură de chimioterapie.

„Urmează să facem din nou investigații după aceste 3 cure de chimoterapie pentru a vedea cum a reacționat tumoarea, dar până acum medicii sunt foarte încurajați și spun că tumoarea răspunde la tratament. După celelalte 3 cure de citostatice, urmează operația la un spital din străinătate pe care încă nu l-am identificat, asta dacă tumoarea s-a micșorat suficient pentru intervenție chirurgicală. Sumele vehiculate atât de clinicile cu care suntem în legătură, cât și de alți părinți care au trecut prin situații similare cu a noastră, sunt de câteva zeci de mii de euro, poate chiar și peste 100.000 de euro”, explică părinții lui Matti.

Specialiștii de la Istituto „Giannina Gaslini” din Genova – Italia au răspuns solicitării sibienilor și au analizat documentele medicale existente. „Ne dau speranță și suntem în contact cu ei ca să le furnizăm constant date medicale, odată cu evoluția cazului”, spun Daniela și Doralin. De asemenea, ei mai așteaptă răspunsuri de la două spitale din Germania și unul din Austria.


Cum îl puteți ajuta pe Matti?

Pentru persoane fizice sunt posibile următoarele metode de donație:

Banca Transilvania

Titular: Țunaș Doralin Samuel

    • RO89BTRL06301201A22628XX (lei)
    • RO84BTRLEURCRT00A2262801 (euro)
    • RO52BTRLGBPCRT00A2262801 (lire)

Swift: BTRLRO22XXX

Bt Pay: 0770 952 136 Țunaș Doralin Samuel

Revolut: 0770 952 136, IBAN: LT77 3250 0239 3307 7664, BIC: REVOLT21, beneficiar: Doralin Țunaș. După efectuarea donației prin Revolut pentru acceptarea plății trebuie sa trimiteți link-ul generat pe Whatsapp la numărul 0770 952 136.

Cont Cryptomoneda USDT 0x9863b6e36d32facf350b7f12437e595fb37f855e | BEP20(BSC)

***

Pentru firme

Aveți posibilitatea să donați 20% din impozitul pe profit datorat statului cu contract de donație către Asociația Comunitatea Deo Gloria, unde se colectează bani pentru cazul nostru. Suma donată astfel nu generează cheltuieli suplimentare, ci se face din impozitul pe profit către stat care oricum se ia anual, iar prin acest contract de sponsorizare doar se redirecționează spre susținerea lui Matti ca o cheltuială deductibilă din impozitul pe profit al firmei.

Răspunde