Produse din pește, pâine pe vatră, brânzeturi, deserturi de casă și multe alte surprize le oferă Băcănia Albota vizitatorilor Târgului Național de Ecoturism.
„La standul Băcăniei Albota de la Târgul Național de Ecoturism 2025 vom oferi clienților produse din fermele proprii. De la păstrăv proaspăt și specialități din păstrăv și crap, brânzeturi din 4 tipuri de lapte (bivoliță, vacă, oaie, capră) și preparate din 6 tipuri de carne (bivoliță, vacă, oaie, capră, rață, găină), până la pâine pe vatră, deserturi și conserve de casă.
Băcănia Albota implementează conceptul cunoscut în plan internațional drept ‘farm to table;, sloganul nostru fiind ;de la fermă la farfurie;.
Produsele provin din fermele și atelierele Albota, de la poalele Munților Făgăraș – peste 30 de lacuri și bazine în care creștem anual în jur de 100 tone pește, 3 ferme cu abator propriu, peste 3.000 ha de teren agricol și 7 ateliere în care preparăm zilnic produse din pește, carne, brânzeturi, pâine, înghețată, conserve și preparate de catering”, au declarat producătorii.
Târgul Național de Ecoturism va fi organizat de Consiliul Județean Sibiu și Muzeul ASTRA, în parteneriat cu AJTS, Anii Drumeției și Primăria municipiului Sibiu, în perioada 25-28 septembrie, în Piața Mare și la Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regionale. „O surpriză este locația acestui târg. A fost mutat din Muzeul ASTRA în Piața Mare, astfel încât să fie în centrul atenției nu doar pentru sibieni, ci pentru toată țara. El este un preambul pentru anul viitor, unde ne propunem să avem un târg international de ecoturism la care să invităm practicanți de ecoturism din toată lumea”, a declarat Paul Kuttesch, vicepreședintele Consiliului Județean.
