Floriile în Dumbrava minunată, cu delicii de post din Oltenia și din Deltă

Floriile în Dumbrava minunată, cu delicii de post din Oltenia și din Deltă

Va fi sărbătoare și pentru gurmanzi, în acest sfârșit de săptămână, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Pe 12 și 13 aprilie, între orele 11.00 și 16.00, Muzeul ASTRA vă invită la Târgul de țară să gustați specialități de pește ca în Delta Dunării, că așa se cade de Florii, dar și un meniu de post din tradiția Olteniei de sub munte.

„De Florii vom pregăti bucate de post din Oltenia de sub munte și pește! Avem în meniu: sarmale de nucă, ciorbă de dragavei, fasole bătută și mâncare de prune. Dezlegarea la pește o cinstim cu o ciorbă de pește și o plachie de crap de-ți vine să te reîntorci pe la noi!”, anunță cei de la Muzeul ASTRA.

Ne aflăm în Postul mare, așa că sâmbătă, 12 aprilie, vor fi pregătite preparate de post, iar duminică, 13 aprilie, se va consuma pește. Preparatele pentru sâmbătă sunt: ciorba de dragavei, sarmalele de nucă, făsuiul slăit și mâncarea de prune uscate, care se vor servi împreună cu mălai dospit. Acestea vor fi gătite de bucătărese din Cernișoara, județul Vâlcea – o comunitate în care sunt păstrate cu sfințenie rețele și instrumentarul culinar arhaic. În duminica Floriilor, preparatele vor fi gătite cu peștele proaspăt prins din lacul din Muzeul ASTRA: ciorbă de pește și plachie de crap. În ambele zile, mâncărurile vor putea fi degustate începând cu ora 13.00 și până la epuizarea porțiilor.

Răspunde