Peste 1.200 de participanți vor fi prezenți săptămâna viitoare, din 7 până în 11 aprilie, la Muzeul ASTRA.
Pentru că și școala e altfel, iar cultura trebuie trăită, echipa muzeului a pregătit o mulțime de activități educative pentru cei mici. Așadar, în următoarele zile se vor desfășura atelierele: „Ceramica de Horezu”, „Ierbarul pădurii”, „Dansul măștilor – Nereju”, „Vânătoare de comori – olărit”, „Aventurile lui Stejărel”, „Pe calea minorităților ZEUNE!”, „Natura în muzeul ASTRA”, „Oița năzdrăvană”, „Vânătoare – Dintele de lup”, „Ierbarul pădurii și Grădina” și „Drumul firului de lână”.
Pe lângă aceste ateliere, facilitate de educatorii muzeali, muzeografii și conservatorii vor oferi ghidaje de specialitate în Muzeul în aer liber, pe bază de programare la telefon 0751.166.529 în gospodăriile din sectoare tematice incluse în programul „Memoria secretă a obiectelor”. De asemenea, cei interesați se pot programa pentru ghidaje de specialitate în expoziții pavilionare:
- „Dansul – patrimoniul intangibil european în mișcare” (miercuri – vineri, orele 10.00 – 14.00)
- „ASTRA” (în perioada 7-9 mai, miercuri – vineri, orele 10.00 – 14.00).
- „Făurind Transilvania. Oameni și meșteșuguri” (Casa Artelor, Piața Mică nr. 21, miercuri – vineri, orele 10.00 – 14.00).
Sala expozițională situată în Pavilionul Muzeal Multicultural, de la intrarea nr. 1 în Muzeul ASTRA, va găzdui două ateliere de conservare preventivă: „Noțiuni de protejarea și ambalarea fotografiilor vechi”, pe 9 și 10 aprilie, între orele 11.00 și 14.00, respectiv „Măsuri și materiale dedicate protejării bunurilor culturale”, în zilele de 7 și 8 mai, tot de la 11:00 la 14:00.
La Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regionale, în Săptămâna Altfel, copiii pot descoperi „Cubul povestitor”, un atelier de pictură pe sticlă și unul de storytelling.