Într-un an marcat de întrebări despre identitate și schimbări sociale, economice și politice, Maratonul Internațional Sibiu (MIS) lansează o provocare introspectivă comunității: „Cine suntem noi?”.
Evenimentul, aflat la a 14-a ediție anuală, va avea loc în perioada 24-25 mai și va transforma această întrebare într-un fir roșu al unei ediții memorabile, care îmbină sportul, cultura și impactul social.
2025 a început ca un an provocator pe multe planuri, un an al întrebărilor profunde, al schimbărilor neașteptate și, pentru mulți dintre noi, al sentimentului de neputință resimțit la nivel individual. În acest context, Maratonul Internațional Sibiu ajunge la a 14-a ediție, un moment simbolic de maturizare, descoperire și reflecție. Este vârsta întrebărilor esențiale, în care primim primul document de identitate și suntem provocați să ne definim propriul drum. Această ediție de Maraton are loc într-un context social complex, în care identitatea noastră, atât individuală, cât și colectivă, este supusă dilemelor și reflecțiilor, arată organizatorii.
Așadar, Maratonul Internațional Sibiu 2025 vine cu o nouă temă menită să ne pună pe gânduri: ‘Cine suntem noi?’. De-a lungul timpului, comunitatea MIS a demonstrat că multe lucruri pot fi realizate împreună dacă ne concentrăm eforturile acolo unde ne sunt valorile. Spiritul nostru, local și global, a fost puternic influențat de mișcarea numită MIS, iar această ediție este un prilej de introspecție și celebrare a ceea ce am devenit.
Tema ‘Cine suntem noi?’ este o invitație de a explora valorile care ne definesc, reflectate în 14 cuvinte-răspuns alese ca simboluri ale comunității noastre. Pentru a celebra cei 14 ani de la prima ediție a Maratonului Internațional Sibiu, organizatorii au ales să răspundă la întrebarea ‘Cine suntem noi?’ prin 14 trăsături definitorii, care reflectă valorile și spiritul acestui eveniment. Fiecare cuvânt – răspuns surprinde o dimensiune a comunității unite de-a lungul anilor: acțiune, pentru că schimbarea începe cu fapte, nu cu vorbe; viitor, pentru că fiecare pas construiește ceea ce urmează; și putere, simbol al rezistenței în fața provocărilor.
‘Această ediție a Maratonului este un manifest al identității colective. Trăim vremuri complexe, în care este mai important ca oricând să ne întrebăm: cine suntem și ce ne unește? Fiecare alergător, voluntar sau simplu susținător își aduce răspunsul la această întrebare, iar noi, ca organizatori, le oferim o scenă pe care să le exprimăm. Iar cel mai important lucru asupra căruia vrem să ne concentrăm la MIS 2025 este speranța și bucuria pe care ni le putem oferi unii altora, alergând pentru ceea ce credem că este bun, corect și demn de susținut’, a declarat Ana Bugneriu, director executiv Fundația Comunitară Sibiu.