Echipa programului „Anii Drumeției” invită iubitorii naturii să experimenteze ieșirile pe potecile munților organizate pe cei peste 800 de kilometri de trasee reabilitate în Făgăraș, Lotru și Cindrel. Pe lângă aerul curat și peisajele de basm, drumeții vor avea ocazia să guste din bucate tradiționale și să constate bogăția și autenticitatea tradițiilor din comunitățile sibiene.
În ultimele zile ale lui 2024, ofertele pregătite de ghizii „Anii Drumeției” sunt diversificate: zbenguială în zăpada din Hohe Rinne, darurile naturii regăsite în sacul lui Moș Crăciun, schi de tură, vin fiert pe Vârful Cindrel, împodobirea bradului de Crăciun în Gura Râului sau microrevelion în bocanci de tură pe Valea Avrigului.
În România, munții acoperă aproape o treime din suprafața țării, două milioane de români trăind în prezent în zona montană. Tot aici găsim circa 1.350 de specii de plante și animale, dintre care 116 sunt endemice – specii care se regăsesc exclusiv într-o regiune și care necesită o atenție specială, având în vedere caracteristicile habitatului lor.
Programul „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, organizează în fiecare sfârșit de săptămână ieșiri în munții Sibiului, la care pot participa atât copiii, cât și adulții, scopul principal fiind promovarea unui stil de viață activ și sănătos, cu respect față de natură. Totodată, sunt organizate drumeții educaționale, destinate copiilor din școli, și activități de ecologizare, pe bază de voluntariat.