Hettlinger, Kreuzpolka, Amerikans și alte dansuri tradiționale ale sașilor transilvăneni au fost în centrul atenției, la Muzeul ASTRA, de Ziua Minorităților.
Dansatorii au fost coordonați de Sebastian Arion, referent cultural la Forumul German din Sibiu și coordonatorul pentru tineret al grupului de lucru al minorităților germane din cadrul Uniunii federale a naționalităților europene
„Dansăm împreună la Muzeul ASTRA cu Dance – ICH! Pe 18 decembrie, de Ziua Minorităților Naționale, trupa de dansuri tradiționale săsești a Forumului German din Sibiu ne-a oferit momente presărate în dansuri, cântece, port și ritualuri specifice sașilor din Transilvania!”, au spus reprezentanții muzeului.
Workshop-urile de dans sunt organizate în contextul derulării proiectului „Dance as Intangible Cultural Heritage: New models of facilitating participatory dance events” (Dance as ICH), cofinanțat prin Uniunea Europeană, în cadrul Programului Europa Creativă ( Creative Europe)
În luna decembrie, Muzeul ASTRA organizează, în cadrul expoziției „Dansul – patrimoniul intangibil european în mișcare” / „Dance – Europe’s Living Heritage in Motion”, evenimente culturale care vor cuprinde o serie de workshop-uri de dans. Accentul se pune pe dansul împreună, unde spațiul este deschis pentru ca toată lumea să interacționeze.
„Prin organizarea evenimentelor din cadrul expoziției, dorim să punem în valoare tematica proiectului, a conținutului său științific, a rezultatelor și a relevanței sale pentru transmiterea patrimoniului cultural în zilele noastre. Workshop-urile de dans/evenimentele de practică din expoziție sunt considerate importante pentru starea de bine a participanților, oferind un sentiment de incluziune și acceptare, de apartenență la o comunitate patrimonială”, explică dr. Karla Roșca, șef secție Expoziții Pavilionare Muzeul ASTRA.