Conferință națională de psihiatrie la Sibiu

Conferință națională de psihiatrie la Sibiu

Cea de a IV-a ediție a Conferinței de Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală se desfășoară la Facultatea de Medicină din Sibiu, în perioada 20-23 noiembrie.

„Suntem încântați să ne reunim sub tema ‘Inter și Transdisciplinaritate în Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală’, subliniind importanța eforturilor colaborative între psihiatri, psihologi și experți din domeniul juridic. Obiectivul nostru este de a oferi o platformă inspiratoare pentru specialiști din diferite domenii care să facă schimb de cunoștințe, să exploreze cercetări de ultimă oră și să examineze modul în care aceste domenii se intersectează pentru a aborda provocările complexe. Pe parcursul evenimentului, avem onoarea de a găzdui invitați de renume din instituții academice prestigioase, care ne vor aduce perspective inovatoare, descoperiri de cercetare noi și informații practice despre evoluțiile din psihiatrie și psihologie medico-legală”, au precizat organizatorii.

Evenimentul reunește specialiști în psihiatrie, medicină legală, psihologie, științe juridice, dar – în premieră – și jurnaliști locali și alți profesioniști din domeniul comunicării.

„În acest an, spitalul nostru, mulțumită efortului întregii echipe, de la infirmier la director, a reușit să fie încadrat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate în categoria a II-a de acreditare, aceasta fiind, după cum bine știți, maxim obținut de un spital la noi în țară. Întreaga conducere a spitalului conștientizează responsabilitatea care vine la pachet cu istoria celui mai vechi spital de psihiatrie din sud-estul Europei. Suntem al șaselea cel mai mare spital de psihiatrie din România și, prin această conferință pe care o organizăm, demonstrăm că toți putem forma o mare echipă de profesioniști în slujba fiecărui pacient psihiatric din România.

Pentru prima dată la Sibiu avem alături si mass-media pentru a încerca eficientizarea luptei împotriva știrilor false, dar mai ales, dragi prieteni, să ne unim și să reușim în România, toți, o campanie eficientă anti-stigmă, în condițiile în care știm cu toții că aceasta reprezintă un risc ridicat specific patologiei psihiatrice. Cred că toți profesioniștii în domeniu, dar și în comunicare trebuie să avem un singur scop comun: să progresăm cu adevărat în felul în care putem să ne îngrijim de sănătatea mintală.

Prin prezentările fiecărui vorbitor la această conferință, cu siguranță veți reuși să schimbați ceva în bine. Noi, cei de la Sibiu, știm să proiectăm și să construim drumuri spre spitale mai bune.

Prin implicarea noastră, a tuturor, zilnic putem schimba în bine modul în care ne tratăm pacienții, dar pentru asta lucrurile trebuie făcute în echipă, iar noi, cu mândrie vă spun asta, la spital avem echipă.

De asemenea, facem echipă bună cu celelalte spitale județene, Universitatea ‘Lucian Blaga’ și inclusiv cu instituția Consiliului Județean Sibiu căreia îi mulțumesc pentru sprijinul constant pe care ni-l acordă în eforturile pentru reabilitare, modernizare, extinderea bazei materiale a spitalului, bază care reprezintă un pilon sine qua non a unui act medical psihiatric modern”, a declarat Florin Neag, manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Răspunde