Atelierele meșteșugărești interactive animă, în acest sfârșit de săptămână, Târgul de Țară din Muzeul în aer liber.
Vizitatorii Muzeului ASTRA vor întâlni meșteri olari, dogari, rudari și tâmplari, precum și o expoziție dedicată obiectelor utilizate în bucătăriile gospodăriilor de odinioară.
În atelierele de olărit, ca la Noapteșa, Mehedinți, olarul Marcel Tănăsie va lucra ulcioare, ulcele și multe dintre acele vase despre care el spune că sunt căutate și astăzi. Atelierele de olărit cu meșterul Ion Rătezeanu din Găleșoaia, Gorj, vor scoate în evidență practici arhaice în realizare vaselor pentru păstrarea alimentelor și sunt mărturia faptului că tradiția este sustenabilă, chiar dacă această comunitate de olari apune, odată cu satul. Atelierele de dogărit îi aduc alături pe dogarii Nicolae Beleiu și Daniel Haneș, din Vidra, Munții Apuseni, cei care produc și astăzi, la fel ca strămoșii lor, ciubere, ghioabe de murături și ciubere care sunt la fel de importante, în conservarea alimentelor, ca odinioară. Atelierele de realizare a obiectelor rudărești îl au în prim plan pe Ion Mărunțelu, rudar din Poiana Perișani, Vâlcea, care produce obiecte casnice de mai bine de 70 de ani și este dovada vie că lingurile de lemn sau lădoaiele de fag pentru păstrarea alimentelor au căutare și astăzi. Moți meșteri din familia Șușa, stabiliți de generații în Șeica Mare, Sibiu, vor fi prezenți cu obiecte de uz casnic, realizate din lemn, și vor demonstra modul în care acestea se realizează, utilizând lemnul cel mai potrivit.
Atelierele se desfășoară în perioada 11-13 octombrie, între orele 11.00-16.00, și fac parte din proiectul „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și susținut de CEC Bank.