Salată „fresh” à la Chef Tiberiu Csiszer

Salată „fresh” à la Chef Tiberiu Csiszer

O salată nu-i musai să fie aliatul perfect în lupta contra kilogramelor, ci poate fi și un însoțitor destoinic la drum într-o după-amiază de final de vară și început timid de toamnă! Grație soarelui dogoritor, încă ne putem bucura de niscaiva roșii din grădină, piersicile sunt și ele în elementul lor, iar dintre alte legume, e lesne să mai alegem una-alta și să ne învrednicim de o salată. Am luat-o puțintel înainte și am deconspirat parte din ingredientele pe care Chef Tiberiu Csiszer din Mediaș le-a așezat unele lângă altele, în bună vecinătate, alcătuind o farfurie plină de culoare, dar mai ales cu un gust strașnic.

„Pentru că suntem la început de septembrie, dar temeperatura e încă destul de ridicată, m-am gândit să creez o salata fresh, de sezon, o salată răcoritoare, care conține atât fructe, cât și legume, iar materia primă – de bază să fie tomatele și piersicile”, ne-a spus Chef Tiberiu. Aveți poftă de ceva bun? Poftiți și vă înfruptați!

Salată „fresh”

Ingrediente:

  • roșii cherry, puteți folosi în două culori
  • piersici
  • castraveți
  • ridichi
  • ardei iute
  • brânză Roquefort
  • muștar boabe
  • ulei aromatizat
  • dressing de muștar cu miere

Mod de preparare:

Se cuvine a face o mică paranteză înainte de a detalia modul de preparare. Dacă nu aveți invitați la masă și nu aveți chef de complicații, amestecați cu nădejde ingredientele cu dressingul și asezonați după cum vă cade bine. Oricum, gustul salatei va fi la înălțime. Dacă vreți să impresionați musafirii, distrați-vă cu ingredientele în farfurie, fără să le amestecați, dar jucându-vă cu dressing, cu boabe de muștar pentru a desena contururi și linii care să unească culorile și gusturile. Așa a făcut Chef Tiberiu, iar rezultatul se vede în poze. Dar încă o dată, dacă nu aveți chef de complicații, alegeți calea simplă, amestecul e gustos tare! „Modul de prezentare depinde de imaginația fiecaruia, puteți opta pentru amestec sau puteți creea o salată, după modelul prezentat în poze, care e varianta mea pentru restaurante. Însă, țineți minte, bucătaria e simplă, nu o complicați”, explică Chef Tiberiu.

  1. Roșiile cherry se spală și se taie în două, piersicile se spală și se taie în șase, apoi se pun într-un bol cu puțin ulei de măsline, zeamă de portocale și miere și se lasă la rece timp de 10 minute. Castraveții și ridichiile se taie foarte subțire și se pun în apă rece cu gheață.
  2. Uleiul aromatizat îl puteți cumpăra sau îl faceți în casă din ulei de măsline cu busuioc. Se folosește pentru decor și gust. Dressing-ul se face din amestecul de muștar, oțet balsamic și miere. Brânza se taie cum doriți.
  3. Poftă bună!

Răspunde