Investiții la Grădinița „Căsuța Poveștilor”

Investiții la Grădinița „Căsuța Poveștilor”

Clădirea Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor” va intra în lucrări de reabilitare termică, cu fonduri alocate din Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Contractul de finanțare, cu o valoare totală de peste 11 milioane lei, a fost semnat de primarul Astrid Fodor și Simion Crețu, directorul general al ADR Centru.

Activitățile prevăzute în proiect urmează să se finalizeze până în septembrie 2026.

”Reprezentanții grădiniței spun că ‘tot ceea ce știm, credem și gândim despre copii se reflectă în tot ceea ce facem pentru ei’. Acest proiect prin care se va reabilita clădirea grădiniței și se vor implementa multiple sisteme ‘verzi’ contribuie la susținerea acestei afirmații, beneficiarul urmărind să îmbunătățească sănătatea beneficiarilor direcți ai proiectului, peste 350 de copii și cadre didactice, prin calitatea mediului înconjurător. Acesta este un nou contract semnat către Primăria Sibiu care completează numărul de clădiri care vor fi eficientizate energetic din municipiu, aspect ce va genera pentru cetățeni un mediu mai curat și o economie la bugetul de cheltuieli al beneficiarului. Acest proiect, alături de celelalte cinci contracte semnate de municipiul Sibiu pe această prioritate, va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale orașului”, a declarat Simion Crețu.

Obiectivul general al proiectului urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii prin reabilitarea termică a clădirii. Grădinița are zece săli de grupă dotate cu mobilier modern, două grupe cu predare în limba germană, o curte mare cu spațiu verde și aparate de joacă, groapă cu nisip, bucătărie proprie. Pe parcursul celor 25 de luni de implementare ale proiectului, bugetul alocat și investițiile prevăzute vor susține atingerea următoarelor obiective: scăderea consumului de energie primară cu peste 60% a imobilului, reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 70%, dar și creșterea gradului de conștientizare al copiilor privind protecția mediului și schimbările climatice.

Răspunde