Răzvan Pop: ASTRA Adolescent 2024 – unul dintre cele mai valoroase proiecte sibiene adresate generațiilor tinere

Răzvan Pop: ASTRA Adolescent 2024 – unul dintre cele mai valoroase proiecte sibiene adresate generațiilor tinere

Programul estival ASTRA Adolescent a avut un impact semnificativ asupra tinerilor din Sibiu, atrăgând un număr mare de participanți cu vârste între 14 și 18 ani, iar proiectul de succes va continua cu întâlniri similare organizate pentru liceenii din orașele mici ale județului Sibiu, în toamna acestui an.

Activitățile au reunit zeci de participanți și voluntari astriști, în spațiile Bibliotecii ASTRA. Pe parcursul a 15 întâlniri, tinerii au avut ocazia să participe la discuții valoroase pe diverse teme de interes. Programul a fost conceput pentru a oferi tinerilor un mediu propice dezvoltării, socializării și învățării, încurajându-i să își exprime ideile și să interacționeze cu personalități din comunitate.

„Suntem deosebit de încântați de evoluția înregistrată de programul ASTRA Adolescent și impactul pe care îl are asupra tinerilor din comunitatea noastră. Ne respectăm misiunea de a fi un liant puternic în comunitatea sibiană, un centru de întâlnire a oamenilor de cultură, a profesioniștilor, a tuturor celor care împărtășesc dorința de a face ceva pentru ei înșiși și pentru ceilalți. Biblioteca este un creuzet al ideilor și valorilor care pot modela societatea. Toate inițiativele noastre reflectă această viziune, iar ASTRA Adolescent este unul dintre cele mai valoroase proiecte sibiene adresate generațiilor tinere. Avem oportunitatea de a colabora cu oameni remarcabili care rezonează cu valorile noastre și se alătură eforturilor de a construi un viitor mai bun. Mulțumim tuturor invitaților prezenți în ediția din acest an a programului estival dedicat adolescenților”, a transmis Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Întâlnirile au abordat subiecte variate și relevante pentru tineri: dezvoltare personală, educație financiară, sănătate mintală și spirituală, cultură, tehnologiile viitorului, educație civică și juridică, științe cetățenești, protecția mediului, antreprenoriat, sport, comunicare online. Invitații ‒ profesioniști și specialiști în diverse sfere de activitate ‒ au  împărtășit cu multă deschidere din experiența lor și au răspuns întrebărilor participanților. Într-un cadru relaxat și prietenos, adolescenții au avut ocazia de a dobândi noi perspective legate de diverse zone de interes sau posibile cariere profesionale.

„Am observat cu bucurie că, pe măsura derulării întâlnirilor, tinerii au reușit să creeze legături frumoase între ei și să interacționeze cu mai multă încredere cu invitații. Au fost curioși să descopere care au fost provocările întâmpinate de aceștia în dezvoltarea carierei și în armonizarea vieții personale cu cea profesională. Tinerii noștri au avut parte de prezentări interesante și activități practice care le vor fi utile în parcursul lor viitor. Le mulțumim tuturor participanților, voluntarilor și bibliotecarilor astriști implicați în programul ASTRA Adolescent”, conchide coordonatoarea activităților, Mihaela Dobrescu.

Răspunde