Jurnalul de călătorie „Antarctica”, al fotografului sibian Dan Tarcea, va fi prezentat publicului la Biblioteca ASTRA Sibiu, miercuri, 28 august, ora 18:00.
Evenimentul va avea loc în spațiul American Corner Sibiu (corp B, et. 5), constituind un prilej de a împărtăși celor prezenți experiența unică a expediției la capătul lumii… și înapoi. Accesul publicului la eveniment este gratuit.
Volumul reunește fotografii spectaculoase și informații captivante despre călătoria în tărâmul de gheață.
Cunoscut ca un adevărat explorator, talentatul fotograf Dan Tarcea combină emoția transmisă de imagini cu pasiunea de a descrie în cuvinte propriile întâmplări, observații, gânduri. Cartea „Antarctica” este pentru cititor un interesant exercițiu de imaginație, precum și o oportunitate de a reflecta asupra existenței pe Terra și de a conștientiza importanța protejării planetei care găzduiește omenirea. Expediția în Antarctica de la începutul anului 2024 a fost documentată de fotograful sibian prin intermediul a zeci de imagini care au adus acasă o părticică din îndepărtatul continent. Povestea călătoriei atât de sincer și de simplu scrisă de Dan Tarcea dezvoltă dorința de a călători și de a cunoaște lumi noi.
„Citind cartea ‘Spre Polul Sud’, a lui Emil Racoviță, în anul 1986, când eram adolescent, visam cu ochii deschiși și încă de atunci s-a întipărit în mintea mea dorința să trăiesc această expediție. În ultimii 15 ani, călătorind prin lumea largă, am văzut multe locuri magice, dar Antarctica a rămas undeva ascunsă în mintea mea ca un lucru special, enigmatic, o amintire de demult, ceva ce trebuie să fac. Când mă întorceam din călătoriile mele și cineva mă întreba ‘Unde ți-ai dori cel mai mult să mergi în lumea asta?’, răspunsul meu venea imediat, fără să stau pe gânduri: ‘Antarctica’. Anul acesta, chiar în 1 ianuarie, am plecat să-mi trăiesc visul din copilărie; să fac expediția vieții mele, să văd cu ochii mei acest loc unic în lume. Am trecut cu vasul prin aceleași strâmtori pe unde a fost Emil Racoviță cu vasul ‘Belgica’ în 1898 și unde a rămas captiv între ghețuri, numărându-se printre primii oameni din lume care au supraviețuit condițiilor grele ale unei ierni în Antarctica”, spune sibianul.