Sfârșitul de săptămână vine cu savoarea vinetelor coapte și a ardeilor copți, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde sibienii sunt invitați să se aprovizioneze de la producători locali sau chiar să vină cu propriile legume și să le pregătească pe vetre, așa cum făceau gospodinele de altădată.
„Te învățăm cum stă treaba la coacerea vinetelor și a ardeiului kapia! La propriu! Avem vetre, lemne și tot ce (ne) trebuie în materie de ustensile folosite în bucătăria tradițională. Avem și experiență adunată în zeci de ani de cercetări etnografice în toate colțurile țării și nu numai. Prin urmare, sâmbătă și duminică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, poți ajunge cu legumele tale (vinete, ardei ș.a.) sau poți cumpăra de aici, de la producători din județ. Apoi ne apucăm de treabă! Promitem de pe acum să oferim informații despre practicile și instrumentarul culinar prin care, odinioară, legumele și fructele erau conservate și păstrate pentru consumul în timpul iernii, păstrându-și savoarea multe luni. La final, pleci înapoi acasă cu vinete și ardei coapte ca la ‘cartea tradițională de bucate’! Pentru că te învățăm cum se face!”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.
Atelierele gastronomice se desfășoară sâmbătă, 31 august, și duminică, 1 septembrie, între orele 11.00 și 17.00.