Zilele Hungarikum. O recomandare călduroasă!

Zilele Hungarikum. O recomandare călduroasă!

„E o modalitate de a-ți petrece un weekend foarte faină!” spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, despre Zilele Hungarikum, festivalul cultural maghiar.

Zilele Hungarikum le oferă sibienilor și turiștilor ocazia de a cunoaște cultura, gastronomia, meșteșugurile și obiceiurile maghiarilor.

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și-a făcut astăzi cumpărăturile la festival, a felicitat organizatorii și a gustat din preparatele echipelor care s-au întrecut la concursul de gulaș.

„Sunt astăzi în calitate de vizitator al acestui eveniment și recomand călduros tuturor să vină, zilele acestea, în Muzeul Satului. Astăzi, aici, vor putea avea parte de tot ceea ce înseamnă tradiție maghiară, de la tradiția culinară și acel gulaș atât de cunoscut și de ‘vânat’ de noi prin restaurante, până la obiecte meșteșugărești făcute de artizani din județele locuite de cei de etnie maghiară. Este minunat! Un curcubeu al gusturilor! Vedeți aici echipe care concurează pentru cel mai bun gulaș. Abia așteptăm să simțim gustul, pentru că arată totul impecabil. Dar și un festival al culorilor, al lucrurilor frumoase care ies din mâna acestor meșteșugari, de la produse din miere, cafea, ceaiuri, până la obiecte de îmbrăcăminte, veniți pe ‘Strada Meșteșugarilor’! Sunteți așteptați și cu siguranță nu o să plecați cu mâinile goale, pentru că aveți ce să cumpărați! Și un aspect foarte important: am constatat că acești oameni știu să prețuiască banul și prețurile sunt excepționale, cred că raportul calitate-preț, aici, este unul dintre cele mai bune pe care le-am întâlnit în ultima vreme.

Am cumpărat o cafea cu gust de ciocolată și portocale, ceaiuri din fructe, un ulei foarte bun de nucă – l-am gustat înainte, merită toți banii -, acest dog, mi-a plăcut foarte mult și design-ul și calitatea lemnului, obiecte artizanale foarte frumoase, pentru a pune cănile de cafea și a proteja masa, murături de ciuperci, o grămadă de lucruri, nu vi le mai dezvălui, pentru că merită să veniți aici, în muzeu, și să le descoperiți!

Sibiul este un județ în care sunt foarte multe evenimente. Cei care vin în județ au ce să facă, iar faptul că sunt asociații, oameni, autorități care organizează atât de multe activități și atât de variate dă Sibiului un specific aparte și îl face să fie căutat de multă lume. Iată, astăzi avem și echipe din patru țări din Europa. Merită!

Atmosfera contează! E o atmosferă faină, oamenii se simt relaxați, vremea este frumoasă, bate un pic vânticelul, nu este foarte cald și faptul că sunt atâtea activități și pentru copii și pentru adulți, muzică, mâncare e o modalitate de a-ți petrece un weekend foarte faină!”, a mărturisit Cîmpean.

Pentru următoarea ediție, Consiliul Județean Sibiu ar putea concura cu o echipă, a mai dezvăluit Daniela Cîmpean, provocată de jurnaliști: „Sunt aici cu colegi de-ai mei de la Consiliul Județean, din cabinet, și chiar discutam că la anul ne propunem ca și Consiliul Județean să aibă o echipă aici, mai ales că știm câțiva colegi care chiar au rețete bune de gulaș. Ne dorim să fim și pe podium, tindem spre asta, de ce nu?”

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum este organizată de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA în perioada 4-7 iulie.

StradaCetatii.ro recomandă Zilele Hungarikum 2024 în calitate de partener media.

Finanțatori: Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei.

Răspunde