Un weekend cu miros de gulyas la Muzeul ASTRA!

Un weekend cu miros de gulyas la Muzeul ASTRA!

Zeci de pasionați de gătit gulyas, veniți atât din țară, cât și din străinătate – din Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia – vor participa la a XV-a ediție a Zilelor Hungarikum.

Concursul va avea loc mâine, în poiana de lângă Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. 29 de echipe s-au înscris la „duelul ceaunelor de gulyas”. Mâncărurile, pe care și vizitatorii le pot gusta, vor fi evaluate de un juriu profesionist format din cinci membri. Președintele juriului este Sándor Kovács, maestru bucătar olimpic și câștigător al medaliei de aur Venesz Award. Membrii sunt: Mihály Komlósi, membru în conducerea Uniunii Gastronomice Mondiale, Lóránt Erdei, bucătar șef Restaurant Lor.And, Zsolt Dull, bucătar șef GulyásMaster din Sibiu, și Gyuszi Bíró, bucătar șef din Sibiu.

Duminică, 7 iulie, 12 echipe de profesioniști și invitați ai organizatorilor intră în „arenă” Pe lângă vestitul gulyás din carne de mânzat, porc sau chiar din miel, printre preparate se vor mai regăsi: tocăniță de cocoș, tocăniță de porc cu șoric și garnitură, supă de iepure, bogrács de Sibiu, deserturi, fasole boabe ca la Mohács, haluska din Slovacia sau tocană de mangaliță fiartă în bere artizanală Augusta.

S-a deschis târgul și a început cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum la Muzeul ASTRA. Peste 50 de meșteșugari și artizani oferă o varietate de produse tradiționale, inclusiv miere și produse apicole, lavandă și diverse plante aromatice, colac secuiesc, brânzeturi artizanale, haine și accesorii tradiționale, cosmetice și obiecte decorative naturale. De asemenea, veți putea degusta la Piața Gastro: pălincă, bere artizanală și vinuri. Merită să le încercați!

Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.

Finanțatori: Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei.

Răspunde