Șase mii de vizitatori la Muzeul ASTRA, într-un weekend în care tradiția și-a dat întâlnire cu inovația

Șase mii de vizitatori la Muzeul ASTRA, într-un weekend în care tradiția și-a dat întâlnire cu inovația

Târgul de ii și spectacolul extraordinar de închidere a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu sunt evenimentele care au ținut capul de afiș, la Muzeul ASTRA, în acest sfârșit de săptămână.

Așa cum face de ani buni, instituția culturală fanion a județului Sibiu a demonstrat că știe să valorizeze patrimoniul și să fie deschisă la nou, în același timp.

Sâmbătă și duminică, Muzeul ASTRA i-a invitat pe iubitorii tradiției să intre în atmosfera satului și a vechilor obiceiuri, să savureze poveștile spuse în Șezători din Mărginimea Sibiului și de pe Țara Oltului și Țara Făgărașului, să afle rostul iei de la cei care o creează, o poartă și o grijesc.

Gala de închidere a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a avut loc aseară, în zona scenei de pe lac, iar Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a pus în scenă spectacolul „Ritualuri”, un spectacol-concept, construit în jurul ritualurilor universale. În regia lui Emil Pantelimon și sub bagheta dirijoarei Anna Ungureanu, Corul Madrigal a oferit un regal artistic de excepție celor prezenți în zona lacului din cadrul Complexului Muzeal Astra. Spectacolul a fost creat special pentru ediția din acest an a FITS și s-a desfășurat după apusul soarelui, pe malul lacului Dumbrava. După concertul Corului Madrigal, în spațiul muzeului au fost puse în scenă multiple secvențe dedicate ritualurilor, până după miezul nopții. Zona din jurul lacului a devenit un mare univers artistic, unde audiența a fost martoră a unor proiecții de video mapping în pădure, în același timp fiind în dialog permanent cu artiștii. O avanpremieră a acestei impresionante producții a avut loc, în același spațiu, sâmbătă seară.

„Aproape 6.000 de suflete au fost pe la noi în weekend la Madrigal: «Ritualuri – Spectacol extraordinar de închidere FITS» și «Târg de ii și alte dichisuri!». Mulțumim tuturor celor care au încredere în misiunea noastră de a păstra cum merită tradițiile și valorile culturale românești! Suntem ASTRA! Fenomenul ASTRA”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Răspunde