Program atractiv și astăzi la Zilele Hungarikum

Program atractiv și astăzi la Zilele Hungarikum

Chefi maghiari la ceaune, astăzi, în Muzeul ASTRA, la Zilele Hungarikum 2024!

Bucătari profesioniști vor găti preparate specific maghiare, după care acestea vor putea fi degustate de către publicul vizitator.

În paralel, la Muzeul în aer liber vă așteaptă Strada meşteşugarilor, târgul de produse maghiare, ateliere pentru copii și adulți, demonstrații și prezentări, Târgul GastroHU de gastronomie maghiară, CraftHU Tasting – degustări de bere artizanală, pálinka, vinuri și alte produse tradiționale ungurești, un atelier gastronomic: prezentare Creanga de Nuntă din Micfalău (Covasna), activități în iurtă pentru copii, cu Asociația Kalibáskő, și evenimente pentru copii în cabana pentru copii BoGAs.

„Avem programe diverse și în ultima zi a festivalului Zilele Hungarikum din Sibiu. Atracția gastronomică de duminică vor fi preparatele deosebite gătite de chefi și invitații festivalului de peste hotare. Vă așteptăm și azi în Muzeul ASTRA!”, transmite publicului Levente Serfőző, organizatorul festivalului.

Nu ratați concertele susținute de Grupul de Țitere din Sibiu, al cărui instructor și lider este Júlia Bucz, Grupul de țițere Dió Héj din Slovacia, concertul slovenilor de la Dobronaki Nótázók, spectacolul de dansuri și muzică populară oferit de Bokortanyák Nyíregyháza din Ungaria, dar și programul muzical cu Éva Bíró și Zoltán Fülöp, acompaniați de orchestra lui Lőrincz Szőcs.

Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.

Finanțatori: Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei.

StradaCetatii.ro recomandă Zilele Hungarikum 2024 în calitate de partener media.

Răspunde