Întâlnire cu Einar și Jamex De la Torre la American Corner Sibiu

Întâlnire cu Einar și Jamex De la Torre la American Corner Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, American Corner Sibiu și Ambasada S.U.A. în România invită publicul pasionat de artă contemporană la întâlnirea cu artiștii vizuali Einar și Jamex De la Torre.

Evenimentul va avea loc miercuri, 17 iulie, ora 16:30, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al bibliotecii.

Cu acest prilej, vor fi discutate subiecte de interes referitoare la noile tendințe în arta contemporană, conectarea și integrarea artei în spațiile publice alternative sau tradiționale, tehnici de lucru și oportunități de schimb de experiență între artiști din Statele Unite ale Americii și România.

Timp de peste trei decenii, frații Einar și Jamex De la Torre au colaborat pentru a crea lucrări multimedia și instalații complexe, generos înfrumusețate. Arta lor se remarcă prin juxtapuneri vibrante, pline de umor, integrate dintr-o varietate de materiale și motive adesea incongruente. Acestea includ sticlă suflată cu măiestrie, mici obiecte produse în masă, iconografie religioasă și artă mexicană vernaculară, reflectând în mod autentic identitățile biculturale ale celor doi artiști. Trăind și lucrând atât în Mexic, cât și în Statele Unite, frații De la Torre aduc împreună influențe culturale diverse în creațiile lor unice.

Einar de la Torre: „Simplul fapt de a trece granița este ceva ireal în lumea noastră în continuă schimbare atunci când e vorba de diferențe între culturi.”

Frații De la Torre s-au născut în Guadalajara, Mexic, și, în prezent, își împart timpul între San Diego și Baja California, Mexic. Au primit numeroase distincții, inclusiv un premiu de parteneriat din partea United States Artists, fonduri din partea Fundației Louis Comfort Tiffany și a Fundației Joan Mitchell. Au avut numeroase expoziții în Statele Unite și la nivel internațional, lucrările lor fiind incluse în colecțiile unor instituții de prestigiu: National Museum of Mexican Art (Muzeul Național de Artă Mexicană), din Chicago, Corning Museum of Glass (Muzeul Sticlei din Corning), New York și Lowe Art Museum at the University of Miami (Muzeul Lowe de Artă al Universității din Miami).

Răspunde