Festivalul maghiar din Sibiu a atras mii de vizitatori

Festivalul maghiar din Sibiu a atras mii de vizitatori

Oaspeți, artiști și echipe de bucătari din mai multe țări au fost prezenți la festivalul în aer liber Zilele Hungarikum.

Toți cei care au participat la cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, au avut parte de preparate și băuturi delicioase, de muzică excelentă și vreme însorită, dar și de un timp minunat petrecut împreună. Între 4 și 7 iulie, pe lângă participanții din România, au fost prezenți la festivalul maghiar din Sibiu, cu diferite programe culturale și culinare, oaspeți din alte patru țări – Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia.

„Peste 8.000 de persoane au fost prezente la Târgul de Țară din Muzeul ASTRA, zeci de mii de spectatori participând la programele culturale ale festivalului gastronomic și cultural maghiar organizat de către Asociația HÍD și Muzeul ASTRA.

Internaționalitatea în creștere a festivalului și numărul vizitatorilor demonstrează că există cerere pentru prezentarea culturii tradiționale, există public care apreciază experiențele, cultura și produsele maghiare”, a declarat Serfőző Levente, președintele Asociației HÍD și director al Centrului Cultural Maghiar din Sibiu.

Am fost un weekend cu miros de gulyas în Muzeul ASTRA, la a XV-a ediție a Zilelor Hungarikum, aproximativ 5.500 de vizitatori fiind interesați de „duelul ceaunelor de gulyas” al celor 29 de echipe înscrise, din Ungaria, Serbia, Slovacia, Slovenia și România, desfășurat sâmbătă, în timp ce duminică a fost ziua rezervată invitaților, când bucătarii profesioniști au gătit la Târgul de țară. Așadar, atât sâmbătă, cât și duminică, toți cei care s-au alăturat la cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum, au avut parte de mâncăruri și băuturi delicioase, muzică excelentă, vreme însorită și de un timp minunat petrecut împreună.

De asemenea, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Zilelor Hungarikum, a fost înmânat și premiul EMKE al Societății de Cultură Maghiară din Transilvania pentru Lózer Csaba László, vicepreședinte al Asociației HÍD, în semn de recunoaștere a muncii sale neobosite, constante și dezinteresate pentru comunitate și a sprijinului acordat programelor culturale publice.

„Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum nu ar fi fost posibilă fără susținătorii noștri. Le mulțumim pe această cale: Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Fundația Bethlen Gábor din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei”, au transmis organizatorii.

Răspunde