Zeci de elevi au participat la concursul „Sanitarii pricepuți”

Zeci de elevi au participat la concursul „Sanitarii pricepuți”

14 echipaje de elevi de gimnaziu și liceu au participat, sâmbătă, la Sala Transilvania, la concursul „Sanitarii pricepuți”.

„Concursul ‘Sanitarii pricepuți’ este cel mai vechi concurs școlar care se desfășoară în România. Din 1962, an de an, sute de elevi si liceeni participă și își etalează cunoștințele de prim ajutor, sub atenta supraveghere a reprezentanților de Cruce Roșie. Concursul presupune o probă teoretică, dar și o probă practică cu două victime. Fiecare echipaj e format din cinci elevi și o rezervă. La noi, la Sibiu, 70 de tineri ne-au uimit cât de bine știu noțiunile de prim ajutor”, transmit cei de la Crucea Roșie Sibiu.

Participanții au reprezentat școli din municipiul Sibiu, dar și din Cisnădie, Loamneș și Sadu, iar clasamentul a fost următorul:

LICEU

  • Locul 1: Colegiul Național „Octavian Goga”
  • Locul 2: Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”
  • Locul 3: Colegiul Tehnic „Cibinium”

GIMNAZIU

  • Locul 1: Colegiul Național „Octavian Goga”
  • Locul 2: Școala Generală „Ion Luca Caragiale” Sibiu
  • Locul 3: Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu

Echipajul de pe locul 1 se califică la faza națională.

„Suntem onorați că Sala Transilvania Sibiu a devenit împânzită de embleme ale Crucii Roșii purtate de tineri care știu prim ajutor mult mai bine decât majoritate adulților. Bravo, copii! Nu contează ce loc ați câștigat, contează că, într-o situație reală, voi chiar știți cum să acordați prim ajutor. Mulțumesc tare mult voluntarilor prezenți, fără de care nu putem derula acest concurs, dar și Consiliul Judetean Sibiu și Sala Transilvania Sibiu pentru găzduire”, a spus Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

Răspunde