Western pentru copii

Western pentru copii

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 13 iunie, de la ora 18:00, premiera spectacolului în limba germană „Zirkus Buffalo Bill” în regia Evei Labadi.

„Zirkus Buffalo Bill / Circul lui Buffalo Bill” este un spectacol de inspirație western, ce îmbină arta animației cu elemente de jonglerie și acrobații într-o poveste despre vise, iluzii și Vestul Sălbatic. Versiunea în limba română a avut premiera oficială anul acesta, în data de 20 ianuarie. Cu scene ample, pline de suspans, dar și mult umor, producția de la Sibiu surprinde prin caracterul muzical și interactiv al spectacolului, ce va face deliciul celor mai mici dintre spectatori. Născut în Iowa – Statele Unite ale Americii, William Frederick Cody a devenit cunoscut în întreaga lume sub numele de Buffalo Bill, creatorul unora dintre cele mai spectaculoase numere de circ, redefinind industria divertismentului din secolul al XIX-lea. Spectacolul este prezentat cu supratitrare în limba română.

Producția se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, câștigătorul a două premii UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Claudia Stühler, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Lucia Barbu. Grafica pentru păpuși a fost realizată de Judit Komlódi. Traducerea scenariului în limba germană a fost asigurată de Beatrice Ungar, iar cântecele au fost adaptate în limba germană de Dana Borteanu.

„Am ales acest spectacol inspirat din legendele orașului nostru și vizita faimosului circ al lui Buffalo Bill din 1906, așa cum apare menționat într-un articol din Foaia Poporului de la cea vreme. Ne dorim un spectacol care să celebreze atât orașul, cât și bogăția artei animației pentru copii. Totodată, chiar dacă nu mai există o secție germană la teatrul nostru, îmi doresc să continuăm această tradiție și să prezentăm spectacole care să dezvolte abilitățile de comunicare într-o limbă străină, în rândul elevilor din orașul nostru”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Circul lui Buffalo Bill” are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Costul unui bilet este 12 lei, tarif unic, flexibil, în limita locurilor disponibile. Biletele au fost puse în vânzare online prin teatrulgong.ro, dar și la sediul Agenției Teatrale din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica între orele 10:00 și 14:00.

Răspunde