Expoziție în aer liber

Expoziție în aer liber

Fritz Balthes, importantul arhitect, urbanist și conservator transilvănean, va fi subiectul unei expoziții în aer liber în această vară, organizată de Gerhild Rudolf și Stefan Jammer în curtea Casei Teutsch.

Realizarea expoziției a fost sprijinită de autoritățile landului Carintia.

În arhiva centrală a Bisericii Evanghelice C.A. din România, la Centrul de dialog și cultură „Friedrich Teutsch”, se află un patrimoniu parțial al arhitectului sas Fritz Balthes, risipit în fondurile unor arhive parohiale din localitățile în care arhitectul a activat. În 2014, Casa Teutsch a prezentat expoziția „Patria zidită” ca rezultat al unor cercetări inedite în arhive și pe teren. În 2021, un colectiv de autori a publicat cartea cuprinzătoare: „Arhitectul Fritz Balthes 1882-1914. Gândirea și opera sa – o contribuție la patrimoniul cultural transilvănean”.

Actuala expoziție, „Fritz Balthes, arhitect. 1882-1914” atrage din nou atenția asupra operei remarcabile a arhitectului sighișorean și îndreaptă atenția privitorului spre ceea ce este valoros și frumos în împrejurimile noastre. Clădirile nu sunt niciodată lipsite de legătură; ele sunt martore ale culturii și vieții societății în mijlocul căreia au fost create, au explicat organizatorii.

Expoziția va avea vernisajul vineri, 21 iunie, la ora 14.00, și poate vizitată până la 30 octombrie, zilnic între orele 10:00-18:00, iar duminica și de sărbători legale între 11:30-18:00.

Răspunde