Biblioteca ASTRA și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității au încheiat un parteneriat pentru promovarea cercetării și dialogului interdisciplinar

Biblioteca ASTRA și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității au încheiat un parteneriat pentru promovarea cercetării și dialogului interdisciplinar

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a încheiat recent un acord de parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.). Acest demers marchează începutul unei colaborări inter-instituționale cu scopul de a organiza manifestări științifice pe tematici de interes comun și de a consolida cadrul științific pentru dialog multi- și interdisciplinar.

În virtutea parteneriatului, cele două instituții vor organiza simpozioane, expoziții, conferințe, dezbateri și ateliere de lucru pe tematici de interes comun, relevante pentru comunitatea academică și publicul larg. În egală măsură, vor dezvolta și implementa proiecte menite să valorifice resursele și expertiza ambelor instituții, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural. Într-un mediu favorabil schimbului de idei și perspective, va fi promovat dialogul interdisciplinar care să încurajeze colaborarea între cercetători și profesioniști din diverse sfere de activitate.

Proiectele comune vor include cercetări arhivistice, expoziții foto-documentare, conferințe tematice și acțiuni educative care să aducă în prim-plan subiecte valoroase. Proiectele și manifestările organizate vor contribui la consolidarea cunoașterii și la promovarea unei culturi a dialogului și a gândirii critice. Publicul va avea acces la resurse documentare relevante din arhivele celor două instituții, demersul facilitând înțelegerea profundă a trecutului recent. Parteneriatul va stimula implicarea comunității științifice, creând oportunități pentru participarea activă la evenimentele și proiectele comune.

„Acest parteneriat reprezintă un pas important în misiunea noastră de a promova cunoașterea și de a facilita accesul la informații valoroase. Suntem încrezători că această colaborare va aduce beneficii semnificative comunității noastre și va deschide noi orizonturi pentru dialogul interdisciplinar. Împreună cu partenerii noștri de la C.N.S.A.S., vom explora modalități inovatoare de a aduce în fața publicului aspecte esențiale ale istoriei noastre recente și de a încuraja dialoguri informate și dezbateri constructive”, a declarat Răzvan Pop, directorul Bibliotecii ASTRA.

Răspunde