Acces gratuit la Aria Aqua Park pentru elevi

Acces gratuit la Aria Aqua Park pentru elevi

La orele de sport, elevii de gimnaziu vor beneficia de acces gratuit la Aria Aqua Park, grație unui parteneriat cu municipalitatea.

Primarul Astrid Fodor a participat ieri la deschiderea Aqua Park Aria, o investiție privată pentru petrecerea timpului liber în Sibiu. La eveniment au participat peste 300 de invitați – reprezentanți ai unor instituții locale și ai mediului academic, precum și ai mediului privat și parteneri ai complexului Aria. Sibienii au în acest complex nu doar facilități medicale și de recuperare, ci și o zonă generoasă pentru relaxare și distracție, incluzând o varietate de piscine și tobogane, precum și alte servicii.

Cu această ocazie, Fodor a anunțat un parteneriat pe care Primăria Sibiu și Aria îl vor încheia, în beneficiul elevilor de gimnaziu din Sibiu. Astfel, din noul an școlar care va începe în toamnă, elevii claselor V-VIII vor putea face și înot în orele de sport.

“Complexul include și un bazin semi-olimpic, o facilitate de care Sibiul duce lipsă deocamdată. Avem un bazin de înot la Baia Populară, dar acesta este suprasolicitat și insuficient pentru numărul mare de cereri din partea copiilor și adulților. Astfel, până când noi, Primăria Sibiu, vom construi bazinul olimpic de pe Calea Poplăcii, un proiect amplu, cu o perioadă de implementare mai lungă, vom încheia un parteneriat cu Aria pentru ca elevii claselor V-VIII din Sibiu să poată ține o parte din orele de sport învățând sau practicând înotul. Primăria Sibiu și Aria vor împărți costurile, astfel încât elevii să beneficieze de gratuitate, inclusiv pentru transport, care va fi asigurat de Tursib. Sper ca Inspectoratul Școlar Județean, conducerile școlilor gimnaziale și profesorii de sport să se implice în acest demers care, deși presupune un efort logistic mai mare, este în interesul elevilor, înotul fiind un sport cu multiple beneficii pentru sănătate”, a spus edilul-șef.

Elevii claselor I-IV vor putea să continue să se bucure de bazinul de la Baia Populară.

Răspunde