Transformă lumina în artă! Ateliere de cianotipie, în premieră, la Sibiu

Transformă lumina în artă! Ateliere de cianotipie, în premieră, la Sibiu

Fotoclubul Orizont, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Sibiu, anunță prima serie de ateliere de „fotografie arhaică“ care utilizează procesul de cianotipie, aducând în premieră această tehnică fotografică alternativă și artistică în orașul nostru.

Atelierele vor fi susținute de artiști fotografi specialiști în tehnica cianotipiei, care vor ghida participanții atât prin partea tehnică, cât și prin cea artistică a procedeului. Este o oportunitate unică pentru tinerii pasionați de fotografie să își aprofundeze cunoștințele și să experimenteze un stil fotografic inedit. Tinerii interesați sunt invitați să se înscrie pe adresa de e-mail: orizontfoto@gmail.com pentru a-și asigura locul în cadrul acestor ateliere de excepție care demarează vineri, 17 mai, ora 12.00, la Facultatea de Inginerie, și continuă sâmbătă, 18 mai, ora 10.00, la Liceul de Artă.

Cianotipia, cunoscută pentru imaginile sale de un albastru-cian distinctiv, utilizează un compus chimic numit ferrocianură de fier. Această tehnică, veche și fascinantă, oferă participanților șansa de a explora o formă de artă fotografică rar întâlnită și profund artistică.

„Salvați un zâmbet“, proiectul din care fac parte aceste ateliere, este organizat de Fotoclubul Orizont cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Primăriei municipiului Sibiu și Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Scopul acestui proiect este de a promova arta fotografică și de a oferi tinerilor oportunități de dezvoltare creativă.

Răspunde