Sibiu Startup Scene – inovatorii, față în față cu investitorii

Sibiu Startup Scene – inovatorii, față în față cu investitorii

Săptămâna aceasta a avut loc la Sibiu evenimentul Sibiu Startup Scene: Innovators and Investors, o inițiativă care a reunit antreprenori, investitori, mediul academic și oameni interesați de a-și porni un startup sau curioși despre ce presupune asta.

Evenimentul a fost găzduit și organizat de Visma, împreună cu Sibiu IT Cluster, Launch România, Growceanu și Sibiu Startup Hub. Invitații au discutat despre experința lor de antreprenori sau investitori, despre comunitatea locală de startup-uri și nevoia de a crește, despre drumul de multe ori anevoios de a porni și susține o afacere.

Daniel Reisenauer, Managing Director Visma Software România și Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT Cluster, au deschis evenimentul cu o introducere, unde au subliniat importanța unui ecosistem robust de startup-uri și rolul vital al comunității locale în acest ecosistem.

Panelul următor, format din Alexandru Măereanu (co-fondator Papervee & Pixel Solutions), Alexandra Crișan (fondatoare Mesaj cu suflet) și Julius Fabini (fondator Agramonia) a vorbit despre inițiativa Sibiu Startup Hub, dezvoltată în cadrul Sibiu IT Cluster și găzduită de EduHub, despre nevoia de educație antreprenorială și de susținere la început de drum, dar și despre propriile lor startup-uri, aflate în diverse stadii de dezvoltare.

Cristian Cîmpineanu, co-fondator și Managing Partner la IT Perspectives, a povestit despre drumul lung, cu bune și cu grele, de a construi un business în IT, dar cu grijă față de oameni și comunitate.

Ultimul panel, moderat de Alexandru Agatinei (CEO How to Web), i-a adus împreună pe Ciprian Man (angel investor și co-fondator Growceanu), Adrian Erimescu (angel investor și co-fondator Growceanu), Lucian Todea (co-fondator & COO MultiversX) și Alma Pentescu (doctor și lector EduHub), pentru o discuție edificatoare despre când, în ce investesc, și ce-i oprește pe investitori să direcționeze bani către startup-uri.

Cătălin Mihacea, președinte Sibiu IT Cluster: „Pentru a dezvolta această comunitate de startup-uri, venim cu mai multe resurse din rândul membrilor din Cluster, dar nu numai: oameni cu experiență, parteneriate strategice la nivel național, know-how. Zona de cercetare și inovare este de asemenea de interes pentru noi și lucrăm în direcția unui hub de inovare local, în Sibiu. Un spațiu fizic este următorul pas firesc, care să faciliteze proiecte și să aducă valoare pe plan local la început, dar și național sau internațional în viitor”.

Concluzia serii? Sibiul este pregătit să facă trecerea de la outsourcing la dezvoltarea de produs. Oamenii prezenți la eveniment au sau își doresc să pornească propriile startup-uri, aici în Sibiu, potențialul orașului în zona IT fiind unul foarte mare, ancorat în experiența companiilor prezente local, în mediul academic, dar și în clusterul local de IT care a coagulat comunitatea în jurul inițiativelor lansate.

Răspunde