România Atractivă: Muzeul ASTRA, reprezentat la lansare, susține platforma

România Atractivă: Muzeul ASTRA, reprezentat la lansare, susține platforma

Muzeul ASTRA a fost reprezentat la inaugurarea programului național de turism cultural și lansarea platformei digitale ,,România Atractivă” prin managerul Ciprian Anghel Ștefan, în calitate de speaker.

În prezența unui public format din profesori universitari, arhitecți, experți în turism, istorici, dar și a ministrului Culturii, Raluca Turcan, acesta a susținut o documentare despre ruta peisajului cultural din Delta Dunării și ,ruta satelor cu arhitectură tradițională.

„Peisajul cultural este modelat în fiecare anotimp de factorul uman. Cel din Delta Dunării este unic în lume. Lui i se alătură toate zonele în care arhitectura, natura, tradițiile și obiceiurile se află în simbioză. De aici ne inspirăm, din ruralitatea României! An de an, pentru a identifica valorile culturale din țara noastră, personalul de specialitate din Muzeul ASTRA întreprinde cercetări de teren în peste 200 de zile în cel puțin 50 de localități din toate zonele etnografice ale României. În acest mod, sprijinim comunitățile rurale, lumea satului românesc, să se dezvolte sustenabil prin resursele patrimoniale identificate. Odată cu lansarea acestui site și aplicații mobile destinate călătoriilor – România Atractivă – lumea satului românesc, despre care tot vorbim și facem fapte concrete, este mult mai accesibilă și vizibilă”, a declarat Ciprian Ștefan.

Răspunde