Portul popular, cinstit la Muzeul ASTRA

Portul popular, cinstit la Muzeul ASTRA

Turiștii au șansa de a cunoaște tainele costumelor tradiționale românești și săsești din zona Sibiului, astăzi, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Și tot astăzi, vizitatorii îmbrăcați în port popular au parte de intrare gratuită!

Muzeul ASTRA sărbătorește Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, ediția a VII-a, astăzi, 12 mai, începând cu orele 12:00. Activitățile vor avea loc în Pavilionul Muzeal Multicultural – situat la poarta 1, sala Auditorium.

„Pentru a celebra costumul tradiţional, este important să îl cunoaștem în specificitatea ‘intimă’ a fiecărei comunități. Muzeografii Elena Găvan și Camelia Ștefan, gazdele dumneavoastră, vor susține prelegeri având ca temă costumul și elementele lui componente. Elena Găvan va prezenta iile din zona Sibiului în patrimoniul Muzeului ASTRA, iar Camelia Ștefan va vorbi despre Cămașa femeiască săsească din colecția Muzeului ASTRA. La finalul întâlnirii, Elena Găvan și Camelia Ștefan vă vor descoperi din tainele portului bărbătesc sibian, românesc și săsesc, având posibilitatea de a admira câteva costume bărbătești din colecțiile Muzeului ASTRA.

Oaspeți ne vor fi minunatele doamne de la Șezătoarea Avrig împreună cu invitații lor din țară.

De asemenea, intrarea este gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/căciulă)”, au anunțat reprezentanții muzeului.

Răspunde