Peste 70 de elevi din județul Sibiu participă la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

Peste 70 de elevi din județul Sibiu participă la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

În perioada 16-17 mai, la Muzeul ASTRA va avea loc faza județeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediţia a XXVII-a.

În concurs s-au înscris, anul acesta, 72 de elevi din 23 unități școlare, conexe sau ateliere individuale, care provin din șapte localități din județul Sibiu. Conform calendarului transmis de organizatori, copiii vor intra în sălile de concurs la ora 8:45. Probele vor fi susținute la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Poarta 3 – sala de conferințe a Hostelului Diana, iar publicul vizitator îi poate urmări pe concurenți la lucru. Concursul se va desfășura între orele 9:30 și 11:30, deliberarea va avea loc între orele 11:45 și 13:45, festivitatea de premiere fiind programată de la 14:00 la 14:30.

În prima zi, concursul se va derula pe următoarele secțiuni: țesut la război vertical; cusut; brodat; confecționat port popular; dantelă cu suveica; croșetat; confecționat opinci; prelucrare piele/împletit bice; artă decorativă; pirogravură; mobilier pictat; modelaj lut; confecționat măști. Cea de a doua zi este rezervată secțiunilor: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă.

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este organizată de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, sponsorul evenimentului fiind ARIA Sibiu.

Răspunde