#PăstrămUmanitateaVie – sloganul aniversar al Crucii Roșii

#PăstrămUmanitateaVie – sloganul aniversar al Crucii Roșii

8 mai este Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, sărbătorită sub sloganul #PăstrămUmanitateaVie, ce reafirmă angajamentul de durată al Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie de a susține demnitatea umană, de a alina suferința și de a acorda asistență persoanelor care se confruntă cu situații dificile, în special în zonele îndepărtate și greu accesibile.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește 161 de ani de acțiune umanitară la nivel mondial. Ea este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și 191 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt primii care răspund nevoilor, lucrând neîncetat pentru a-i sprijini pe cei mai afectați. Aceștia se află pe teren în locurile afectate de dezastre și conflicte, acordând primul ajutor, oferind îngrijire, distribuind materiale umanitare esențiale. Ultimele 12 luni au fost marcate și de evenimente nefericite. Rețeaua a pierdut 30 de lucrători umanitari, uciși în zone de conflict precum Gaza, Libia, Sudan, Etiopia și Iran.

”De mai bine de 160 de ani, Crucea Roșie este neobosită în a ajuta persoanele vulnerabile din întreaga lume și în a acorda asistență umanitară în cele mai grele situații, fie că vorbim de confilcte armate, de pandemii sau de alte calamități ale naturii. Azi, le adresez mulțumiri și gânduri de bine tuturor celor implicați în această mișcare internațională care păstrează umanitatea vie”, transmite Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

Crucea Roșie Română are o lungă tradiție de ajutorare a persoanelor vulnerabile. Cei peste 8.000 de voluntari din toată țara ajung la zeci de mii de oameni în fiecare an, prin intermediul programelor de sănătate, de reducere a riscului de dezastre, de incluziune socială și multe altele.

Răspunde