Noaptea Muzeelor: Intrare gratis la Muzeul Naţional Brukenthal

Noaptea Muzeelor: Intrare gratis la Muzeul Naţional Brukenthal

Sibienii și turiștii vor avea ocazia să viziteze gratuit Palatul Brukenthal din Piața Mare și alte unități din cadrul Muzeului Național Brukenthal, după ce conducerea a hotărât să reia participarea la Noaptea Muzeelor.

Evenimentul vine pe fondul nemulțumirilor profunde ale angajaților din muzee, din cauza inechităților salariale, și este boicotat de numeroși muzeografi din țară, dar la Sibiu s-a ajuns la un compromis.

„Muzeul Naţional Brukenthal participă la evenimentul Noaptea Muzeelor, având însă ca mesaj: ‘Susţinem salarizare demnă şi egală în cultură!’, iar cei care vor lucra vor fi ‘Voluntari pentru muzeul tău!’. Nu mai există Muzeul Național Brukenthal cu ușile baricadate pentru public”, a subliniat Alexandru Chituță, managerul MNB.

Programul pentru data de 18 mai 2024 este următorul:

  • orele 9-17: vor fi deschise pe baza biletului de intrare: Muzeul de Istorie Naturală Sibiu, Muzeul de Istorie a Farmaciei şi Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.
  • orele 16-23: intrare gratuită în curtea Muzeului de Istorie – Casa Altemberger – concert Long Night of Museums by Campus Experience
  • orele 18-23: intrare gratuită la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare şi Muzeul de Artă Contemporană, strada Tribunei nr.6.

În zilele de 18 şi 19 mai, Muzeul de Istorie – Casa Altemberger va fi închis pentru vizitare, iar în data de 19 mai, Palatul Brukenthal din Piaţa Mare va fi închis pentru vizitare.

Răspunde