Moment istoric în dezvoltarea comunei Rășinari

Moment istoric în dezvoltarea comunei Rășinari

Rețeaua de gaze naturale a comunei Rășinari a fost pusă în funcțiune începând de astăzi.

Acest eveniment istoric va fi marcat, astăzi, printr-o ceremonie oficială la care vor fi prezenți oficialități locale și județene, precum și locuitori ai comunei.

„Introducerea gazelor naturale în Rășinari reprezintă un moment semnificativ în istoria comunei, marcat de o așteptare îndelungată și de o dorință naturală de modernizare și îmbunătățire a calității vieții, implementarea acestei investiții va aduce beneficii și confort locuitorilor comunei Rășinari. Acest moment marchează sfârșitul unei așteptări de 94 de ani, de când localnicii au optat pentru tramvai în detrimentul rețelei de gaze naturale”, spune primarul Bucur Bogdan.

24 km de rețea

Investiția de 30 milioane de lei cu TVA inclus, finanțată prin programul Anghel Saligny, cuprinde 24 de kilometri de rețea de gaze naturale, 1.930 de branșamente și reabilitarea străzilor pe unde sunt montate conductele. Finalizarea investiției va aduce un plus de confort locuitorilor, care vor beneficia de această sursă de energie.

„Îl felicit pe domnul primar Bucur Bogdan că a reușit ceea ce mulți alții înaintea lui doar au încercat: să aducă gazul metan în casele rășinărenilor. De acum, comuna are toate șansele să se dezvolte într-un ritm accelerat, întrucât atât sectorul industrial, cât și cel imobiliar, au nevoie de acces la rețeaua de gaz. Felicitări și rășinărenilor care și-au susținut primarul de-a lungul lucrărilor, înțelegând că disconfortul este unul temporar”, a transmis Marcel Luca, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.

O alegere vizionară

Dorința de a avea gaz natural în Rășinari datează din anii 1930, când localnicii au avut de ales între o investiție în transportul public – tramvaiul – și una în rețeaua de gaze. Atunci au ales transportul, iar astăzi, după aproape un secol, cealaltă dorință a lor, de a avea gaze naturale în localitate, a devenit realitate.

Un pas important spre un viitor mai bun

Implementarea rețelei de gaze naturale reprezintă un pas important spre modernizarea comunei Rășinari și va contribui semnificativ la creșterea calității vieții locuitorilor. Locuitorii a zece străzi vor putea beneficia de gaze naturale începând de azi. Furnizarea gazului va începe cu străzile la care rețelele au fost deja verificate, iar până la toamnă va ajunge în întreaga comună, potrivit unui comunicat al autorităților locale.

Răspunde