Ministrul Culturii: Ciprian Ștefan crede și militează pentru dezvoltare prin cultură

Ministrul Culturii: Ciprian Ștefan crede și militează pentru dezvoltare prin cultură

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, i-a mulțumit managerului Muzeului ASTRA pentru că face parte „din nucleul instituțional creat la Sibiu” care „crede și militează pentru dezvoltare prin cultură”.

Declarația a fost făcută, ieri, la inaugurarea Casei Artelor, transformată în Centru de Activități și Resurse Regionale printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă.

„Casa Artelor – Centru de Activități și Resurse Regionale este, de astăzi, ‘acasă’ pentru mai bine de 200 de meșteșugari care beneficiază astfel de o infrastructură puternică, menită să le faciliteze misiunea de a ancora, cu rădăcini solide în viitor, valorile identitare naționale. Mii de copii din județul Sibiu, si nu numai, vor învăța aici tainele diferitelor meșteșuguri tradiționale de la meșteri populari certificați, Muzeul ASTRA fiind prima instituție muzeală din România și printre puținele din Europa, acreditate să certifice competențele acestora.

În plus, Ministerul Culturii acordă, începând cu acest an, indemnizații de sprijin celor care sunt încadrați în Tezaure Umane Vii și care îndeplinesc condițiile legale, în semn de prețuire și recunoaștere a muncii lor de o viață, dar și pentru a stimula continuitatea activității lor.

Felicit Unitatea de Management a Proiectului, direcție a Ministerului Culturii, care a urmărit temeinic ca proiectul de restaurare și revitalizare a monumentului istoric Casa Artelor, în valoare de aproape 3 milioane de euro, să fie dus la bun sfârșit.

Ciprian Ștefan, director al CNM ASTRA, este parte din nucleul instituțional creat la Sibiu care crede și militează, alături de noi, pentru dezvoltare prin cultură, lucru pentru care îi mulțumesc. Cred cu tărie că parteneriatele solide ale Sibiului cu diferitele state europene se datorează într-o măsură importantă lui și Consiliului Județean Sibiu, condus de Daniela Cîmpean, împreună cu care a dezvoltat un model de management demn de multiplicat la nivel național!

România are mulți oameni valoroși care merită să beneficieze de instrumentele necesare pentru a-și pune munca în valoare!”, a spus Turcan.

Răspunde