Cea de-a VI-a ediție a Târgului Național de Ecoturism este organizată de Consiliul Județean Sibiu și găzduită de Muzeul ASTRA, în perioada 17-19 mai, parte a programului Anii Drumeției, prin care sunt promovate experiențe complete în mijlocul naturii, combinând drumeția cu degustări de bucate tradiționale și prezentarea unor obiceiuri și meșteșuguri străvechi.
Zeci de producători, antreprenori, meșteșugari din unsprezece județe participă la această ediție a târgului.
Feniculul, chimenul sau nuca dau gust brânzeturilor de Hoghilag, deschizând pofta pentru vestita ciorbă de Ciocănești, din păstrăvi și hribi, de pe plaiurile bucovinene. Festinul continuă cu afumături de la Ilimbav, de la prima crescătorie bio de mangalița din România, completată cu legume din „Grădina de verdețuri” de la Sibiu. Ciocolata de Șomartin și cafeaua proaspăt prăjită la Axente Sever întregesc vasta ofertă gastronomică a târgului.
Tot aici veți găsi oferte de ecoturism pe cei peste 800 de kilometri de trasee montane din județul Sibiu, dar și din zona Bucovinei, Zarandului, Silvaniei sau a Colinelor Transilvaniei, loc în care se întrepătrund peisajele de neuitat a trei județe: Sibiu, Alba și Mureș.
„Ne bucurăm că sunteți alături de noi și la cea de-a VI-a ediție a Târgului de Ecoturism, organizat în cadrul programului Anii Drumeției, program inițiat în urmă cu trei ani. Am început acest periplu la un punct care este nou în aceste târguri pe care le facem, un punct făcut din deșeuri adunate în campaniile de ecologizare, împreună cu voluntarii Anilor Drumeției. Am amenajat un spațiu cu care intenționăm să atragem atenția asupra faptului că ne-am dori ca în viitor să nu mai avem deșeuri. În acest an avem invitați din diferite județe din România, care învață din ceea ce facem noi aici, iar la rândul nostru vrem să învățăm de la ei pentru că doar împreună vom reuși ca nu numai județul, ci întreaga Românie să fie mai frumoasă și să aibă o imagine tot mai bună în afara țării”, a subliniat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Și pentru că ieri a fost Ziua Internațională a Muzeelor, dar și Noaptea Muzeelor, publicul a avut parte de acces gratuit, putându-se bucura atât de recitalurile artiștilor de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” și cvintetului Tromba Felix, la Târgul de țară, precum și de concertul trupei Subcarpați, pe scena de pe lac. „20.000 de vizitatori în Muzeul în aer liber și 950 la Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regionale ne-au fost alături în acest moment special. Vizitatorii au avut parte de Târgul Național de Ecoturism și de un concert Subcarpați, cu intrare liberă, ambele organizate sub auspiciile programului Anii Drumeției”, au precizat gazdele de la Muzeul ASTRA.