Județul Sibiu, apreciat la nivel național pentru dezvoltarea turismului

Județul Sibiu, apreciat la nivel național pentru dezvoltarea turismului

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și conducerea Asociației Județene de Turism Sibiu au reprezentat județul nostru, astăzi, la conferința internațională „Destinații Vizionare 2024”, organizată la București sub patronajul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, de către Institutul „Orașe Vizionare”.

Întâlnirea de astăzi a însemnat începutul unor noi proiecte menite să promoveze județul Sibiu ca destinație turistică, atât pentru români, cât și pentru străini, potrivit participanților.

„Județul Sibiu este o destinație care inspiră, iar tot ceea ce s-a clădit aici în domeniul turismului este preluat și replicat în alte zone ale țării. Județul Sibiu a crescut organic în privința ofertei turistice, odată cu momentul 2007 – Sibiu Capitală Culturală, continuând cu Regiunea Gastronomică Europeană 2019, cât și prin programul de ecoturism Anii Drumeției, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, proiect deja considerat drept model de bună practică în domeniul turismului prietenos cu mediul înconjurător. Participanții au recunoscut și apreciat sprijinul constant pe care Consiliul Județean Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu le-au oferit entităților publice sau private din țară în legătură cu ‘modelul sibian’ de dezvoltare turistică, experiența fiind împărtășită tuturor celor interesați”, au transmis cei de la Consiliul Județean, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

În cadrul au fost prezentate cele mai relevante județe și municipii din România din domeniul turismului, categoria „Destinații vizionare 2024”. „Alături de județul Sibiu, au fost prezente județul Suceava și municipiile Brașov, Oradea și Iași, fiecare fiind recunoscut pentru felul activ în care reușește să crească atractivitatea zonei, prin organizarea de evenimente culturale, festivaluri de teatru, muzică sau gastronomie”, au mai apreciat reprezentanții Consiliului Județean.

Răspunde