“Flori pe Scări” – o oază urbană în Orașul de Jos

“Flori pe Scări” – o oază urbană în Orașul de Jos

Festivalul “Flori pe Scări” se desfășoară, în acest weekend, în Piața Aurarilor.

Sibienii sunt așteptați, în perioada 10-12 mai, între orele 10.00 și 22.00, să se relaxeze și să cunoască floriști, artizani, artiști și specialiști implicați într-un proiect menit să ofere 𝐨 𝐩𝐚𝐮𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐭𝐮𝐦𝐮𝐥𝐭𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐚𝐠𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐯𝐢𝐞𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐭𝐢𝐝𝐢𝐞𝐧𝐞.

“Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc.

Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat! Și ca un prim pas, prin festivalul ‘Flori pe Scări’ vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori. Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vom transforma zona într-o grădină urbană — o oază de verdeață și relaxare — preț de 3 zile.

Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui.

Animăm zona prin expozițiile impresionante de flori, coordonate de Ioana Nechifor, plante verzi, demonstrație florală live, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, standuri cu vânzare de flori si produse artizanale, expoziții de pictură, tur ghidat, treasure hunt, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii și adulți, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde”, transmite Anda Suciu, coordonatoarea proiectului.

Răspunde