Experiențe culturale și drumeții pentru persoanele cu dizabilităţi

Experiențe culturale și drumeții pentru persoanele cu dizabilităţi

Asociaţia Diakoniewerk Internaţional anunţă cea de a treia ediţie a proiectului „Poteci incluzive”, dedicat persoanelor cu dizabilităţi.

„Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor unei părţi importante a comunităţii noastre, oferindu-le posibilitatea de a participa la experienţe unice şi de a se bucura de frumuseţea şi bogăţia culturală a regiunii noastre. Prin intermediul acestui proiect, dorim să deschidem noi orizonturi pentru persoanele cu dizabilităţi şi să le oferim oportunităţi de dezvoltare personală şi socială”, spun reprezentanții asociației.

Prima etapă a proiectului cuprinde o incursiune în oraşul Avrig, pe 23-24 mai, unde participanţii vor avea ocazia să exploreze atracţiile culturale şi istorice locale într-un tur alături de ghidul de turism Nicoleta Ocneriu, care va include vizite la Palatul Brukenthal şi la biserica unde se află cel mai vechi ceas din Transilvania, împreună cu un joc interactiv de reconstituire istorică, precum și un atelier de ţesătorie tradiţională sub îndrumarea Rodicăi Ispas.

A doua etapă, programată pentru 17-18 iunie, îi va purta pe beneficiari în Valea Avrigului.

„Participanţii vor avea parte de o drumeţie pe un traseu adaptat nivelului lor de condiţie fizică, ghidaţi de Nicoleta Ocneriu, și vor explora peisajele naturale. De asemenea, vor fi implicaţi în activităţi precum colectarea de plante pentru un ierbar unde alături de noi va fi ecologul Mihaela Sava, care va oferi îndrumare în identificarea şi colectarea responsabilă a plantelor şi vizitarea unor obiective turistice importante, cum ar fi Casa Întoarsă şi Ferma de Cerbi.

Proiectul nostru îşi propune să ofere persoanelor cu dizabilităţi experienţe pozitive şi împlinitoare, să le încurajeze să exploreze lumea din jurul lor şi să le ofere oportunităţi de dezvoltare personală şi socială într-un mediu inclusiv şi susţinător. Prin aceste activităţi, dorim să promovăm sănătatea şi bunăstarea, să dezvoltăm relaţii sociale şi să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru toţi participanţii”, au explicat cei de la Diakoniewerk Internaţional.

Asociaţia Diakoniewerk Internaţional, înfiinţată în anul 2006, este o organizaţie nonguvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile.

Răspunde