„Cufărul călător” a ajuns la Valchid

„Cufărul călător” a ajuns la Valchid

După ce, săptămâna trecută, și-a început călătoria din Jina, „Cufărul călător” a făcut popas la Valchid.

Proiectul derulat de Muzeul ASTRA, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu, se adresează elevilor din învățământul școlar primar și are ca scop promovarea materiilor prime și a meșteșugurilor tradiționale prin care, odinioară, erau prelucrate în gospodării și transformate în obiecte necesare traiului.

Tema prezentării a fost lâna, copiii descoperind atât uneltele necesare prelucrării, cât și produsele finite.

„Și aici am întâlnit copii curioși să afle cum bunicii reușeau să transforme lâna în obiecte de îmbrăcăminte călduroase, plăcute la purtat. Prin acest proiect, ne asigurăm că tinerele generații vor afla cât mai multe despre felul în care trăiau și se gospodăreau înaintașii noștri”, a declarat Cîmpean, prezentă între elevii și profesorii școlii din Valchid.

Cufărul cu lână va rămâne la dispoziția copiilor și a cadrelor didactice din Valchid până la finalizarea tuturor activităților educative, acestea fiind prezentate atât în „Manualul educatorului”, cât și în fișele-suport.

„Cufărul călător” are cinci teme distincte – lâna, lemnul, lutul, fibrele vegetale și pânza -, iar în perioada următoare va poposi în școli de pe Valea Târnavelor și Valea Hârtibaciului.

Răspunde