Caravana de Sănătate a ajuns și la Sibiu

Caravana de Sănătate a ajuns și la Sibiu

Crucea Roșie Sibiu oferă asistență medicală de bază refugiaților ucraineni și cetățenilor români din zonele izolate, iar în limita locurilor disponibile, sibienilor care au nevoie de asistență medicală gratuită, prin proiectul Caravana de Sănătate.

Caravana este formată din șase mașini, dotate pentru a asigura: măsurare parametri și analize de sânge, medic generalist, pediatrie și cardiologie/ecografii abdominale, optică medicală, ginecologie, stomatologie pediatrică.

Caravana de Sănătate este prezentă timp de trei săptămâni în municipiul Sibiu, în fața Sălii Polivalente Transilvania, până pe 14 iunie, apoi la Porumbacu de Sus, în perioada 17 iunie – 28 iunie.

Accesul la asistență medicală gratuită se face pe bază de programări la numărul 0723 279 634, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

”Suntem într-o perioadă cu foarte multe activități, la Crucea Roșie Sibiu, dar ne bucurăm că avem și Caravana de Sănătate aici. E un proiect care funcționează în mare parte cu personal angajat, începând cu cadrele medicale, recepționer, șofer, coordonator, dar voluntarii sunt, ca de obicei, ajutorul nostru de bază și fără ei ne-ar fi imposibil să derulăm această acțiune. Le mulțumesc mult pe această cale, în special voluntarilor de la Facultatea de Medicină care ne-au fost alături de la începutul acestui proiect, dar și medicilor rezidenți de la Secția de Cardiologie, doamnei dr. Minodora Teodoru, șefa Secției de Cardiologie, precum și doamnei dr. Cristina Rezi, care va realiza ecografiile abdominale”, a transmis Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

Răspunde