Afișele electorale – ținte pentru vandali

Afișele electorale – ținte pentru vandali

Zece panouri electorale au fost deteriorate în primele zile de campanie la Sibiu.

În această perioadă, Poliția Locală are, pe lângă atribuțiile obișnuite în domeniul ordinii și liniștii publice, și sarcina de a monitoriza integritatea afișajelor electorale.

În această dimineață, la ora 00.40, dispeceratul Poliției Locale a observat pe camerele de supraveghere două persoane care au rupt trei afișe de pe panoul electoral amplasat pe Bulevardul Victoriei. O patrulă a Poliției Locale s-a deplasat la fața locului, a identificat cele două persoane în zona hotelului Continental Forum și le-a legitimat.

„În aceste cazuri, competența legală de sancționare este a Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, astfel că agenții au anunțat dispeceratul IPJ Sibiu, care a preluat cazul. De altfel, nu este primul incident de acest tip, constatat de Poliția Locală în urma acțiunilor de monitorizare și patrulare. În data de 10 mai s-au înregistrat două cazuri de rupere sau deteriorare a afișelor electorale, în 11 mai s-au înregistrat încă cinci astfel de cazuri la tot atâtea panotaje electorale din oraș. De asemenea, în data de 12 mai au mai avut loc alte două incidente. Persoanele în cauză au fost identificate de Poliția Locală, iar informațiile au fost transmise către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, împreună cu imaginile de pe camerele de supraveghere, pentru aplicarea măsurilor legale”, informează municipalitatea.

Răspunde