Primăria a semnat contractul de lucrări pentru eficientizarea energetică a două blocuri prin PNRR

Primăria a semnat contractul de lucrări pentru eficientizarea energetică a două blocuri prin PNRR

La finalul săptămânii trecute, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de renovare energetică a blocului V4 de pe Bd. Mihai Viteazu, nr. 2, și a celui de pe str. Uzinei, nr. 1.

“Acestea sunt primele două din totalul de 24 de clădiri de blocuri pentru care Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană prin PNRR, pentru a le crește eficiența energetică. Acest tip de lucrări nu presupun o simplă anvelopare, ci intervenții ample prin care va scădea consumul de utilități și va crește confortul termic în aceste clădiri construite acum 30-40 de ani”, a explicat primarul Astrid Fodor.

Contractul semnat cu asocierea SC Birendra SRL & SC Kes Business SRL din Târgu Mureș presupune realizarea proiectului tehnic și execuția următoarelor tipuri de lucrări:

  • închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă
  • înlocuirea ușilor de acces spre spații neîncălzite cu uși din tâmplărie termoizolantă
  • reabilitarea instalației de iluminat pe casa scării
  • instalarea de panouri fotovoltaice
  • repararea acoperișului de tip șarpantă, inclusiv a sistemului de colectare și evacuare a apei de ploaie
  • înlocuirea lifturilor
  • izolarea termică a fațadei și a planșeelor care sunt în contact cu spații neîncălzite

În primele 90 de zile, contractantul va realiza proiectul tehnic. După ce executantul obține avizele necesare, Primăria va emite ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care constructorul va avea la dispoziție 300 de zile pentru a finaliza.

Valoarea investiției este de 11,85 milioane de lei, finanțată integral din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Planului Național pentru Redresare și Reziliență.

Răspunde