Municipalitatea modernizează piațeta din fața Cercului Militar

Municipalitatea modernizează piațeta din fața Cercului Militar

Primăria Sibiu pregătește reabilitarea spațiului aflat pe Bulevardul Victoriei, în fața Cercului Militar și în imediata vecinătate a Primăriei vechi.

“În spațiul public din fața Cercului Militar Sibiu se desfășoară în fiecare an un număr mare de ceremonii oficiale, organizate pentru a marca diverse sărbători sau comemorări. De asemenea, acesta este intens tranzitat, în zonă aflându-se Facultatea de Litere și Arte și Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității ‘Lucian Blaga’ Sibiu, precum și sediul secundar al Primăriei. Din acest motiv, am inițiat un proiect prin care să transformăm acest spațiu într-o piațetă urbană care să asigure un cadru adecvat desfășurării evenimentelor și ceremoniilor și care să ofere sibienilor un nou spațiu de odihnă și relaxare, chiar în centrul Sibiului”, a explicat primarul Astrid Fodor.

Pentru implementarea acestui proiect, firma contractată de Primăria Sibiu – CON-A Operations – lucrează la documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construcție. Conform conceptului general, spațiul va fi transformat într-o piațetă urbană, prin amenajări și mobilier specifice. Se vor realiza două zone de odihnă, în trepte. Acestea vor fi create în jurul celor două elemente centrale ale piațetei: monumentul “Ostașului din toate timpurile”, care se va păstra și se va reabilita, și fântâna arteziană, care va fi modernizată. Iluminatul public din piațetă va fi de asemenea înlocuit cu unul mai eficient, cu lămpi LED.

După obținerea autorizației de construcție, Primăria Sibiu va contracta execuția lucrărilor.

Răspunde