Forumul German schimbă garda la Primărie

Forumul German schimbă garda la Primărie

Helmut Lerner ar putea deveni, în următoarele zile, viceprimar al Sibiului.

Formațiunea a decis să-i retragă sprijinul politic și s-o excludă pe Corina Bokor, chiar în an electoral, după ce aceasta s-a înscris în PSD.

„În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Director al Forumului Democrat al Germanilor Sibiu din 5 aprilie 2024 s-a hotărât excluderea doamnei Corina Bokor din rândul membrilor FDGS, precum şi retragerea sprijinului politic al formaţiunii, atât pentru funcţia de consilier local, cât şi pentru cea de viceprimar.

Grupul FDGR din Consiliul Local al Municipiului Sibiu va iniţia procedura de înlocuire a doamnei Corina Bokor din funcţia de viceprimar, propunerea FDGS pentru ocuparea acestei funcţii fiind domnul Helmut Lerner”, a anunțat astăzi Gabriel Tischer, preşedintele FDGS.

Corina Bokor face parte din FDGR din 1992, iar în 2012 a intrat în Consiliul Local. Din 2014, a ocupat neîntrerupt postul de viceprimar al municipiului Sibiu, iar pentru o perioadă a avut și atribuții de primar, în timp ce Astrid Fodor era suspendată prin ordin al prefectului.

Helmut Lerner are vechime mai mare, el fiind o prezență constantă în Deliberativul local din 2009. Este referent cultural al Forumului German din anul 2003, unde coordonează evenimentele culturale ale sașilor sibieni.

Răspunde