Duminica Floriilor în Muzeul ASTRA

Duminica Floriilor în Muzeul ASTRA

Târgul de țară de la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduiește, duminică, 28 aprilie, între orele 11.00 și 16.00, ateliere culinare cu rețete pescărești specifice sărbătorii Floriilor.

Ca în fiecare an, primăvara, în plină renaștere a naturii, creștinii sărbătoresc Duminica Floriilor, intrarea Domnului în Ierusalim. Covorul multicolor al florilor se așterne la picioarele credincioșilor și pregătește sufletește oamenii pentru călătoria duhovnicească spre Săptămâna Patimilor şi a Învierii.

În duminica Floriilor, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se vor desfășura ateliere gastronomice prin care se vor valorifica rețetele culese de la oamenii Deltei Dunării. Acestea sunt storceagul de morun și saramura de crap. Ele vor putea fi degustate începând cu ora 13.00 până la epuizarea porțiilor.

Datorită faptului că în Muzeul în aer liber viața tradițională își are cursul său neîntrerupt, vizitatorii muzeului pot lua parte la Sfânta Liturghie care se va săvârși la biserica din Bezded începând cu ora 10.30, iar apoi se pot bucura de preparatele din pește care vor fi servite la Târgul de țară începând cu ora 13.00. Tot în această mare zi de sărbătoare, vizitatorii pot duce salcie la troițele din muzeu, mărturii tăcute ale credinței străbunilor noștri care străjuiesc ulițele Muzeului în aer liber”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.

Răspunde